Roses av Gilly Love

Författare: Gilly Love
Förlag: Lorenz Books (1997)
Antal sidor: 128 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Rosor är en växt med en lång historia och med många betydelser. I Roses utforskar Gilly Love rosens historia, vilket även omfattar dess förknippande med kärlek i myt och legend. Hon ger också praktiska råd för odlandet av rosor och steg för steg vägledning för olika idéer till gåvor som inkluderar bordsarrangemang och blomdesign, potpurri och skönhetsprodukter.

I min lägenhet växer en djungel. Jag älskar att omge mig med växter och är lite särskilt svag för rosor och liljor. Roses hittade jag på Myrorna när jag var riktigt inne på det här med växter, innan vartenda hörn där jag kunde klämma in en växt var fyllt. Jag hade vissa förväntningar på boken, särskilt att man skulle få tips om plantering av rosor och skötsel av dem.

Dessvärre är den delen av Roses försvinnande liten. Visst finns det lite om vad man ska tänka på när man ska plantera rosor och vilka rosor som lämpar sig var, men mest blir det en uppradning av olika namn på rosor utan att man får en känsla för vad de är för något eller hur de ser ut.

Pysseldelen av Roses är desto större. Nog för att det är vackra saker som skapas, men jag känner inget sug för att göra något själv. Bilderna är dock vackra att beskåda och skulle med fördel kunna ramas in och hängas på en vägg.

Roses blev dessvärre en besvikelse för mig, som hade letat efter en mer praktisk guide till rosskötsel.

Betyg 2: Den var okej!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.