Sommarlov med Kulturkollo #deckare

IMG_20150626_145021

Som ni vet så tappade jag bort deckare någonstans på vägen och har idag svårt för genren. Men ändå händer det att jag läser deckare. En av de senare årens pärlor är Mörk jord  av Belinda Bauer, i vilken en ung pojke börjar brevväxla med en dömd pedofil som misstänks ha mördat pojkens morbror för många år sedan. Nu vill pojken hitta hans kropp.

Så här skrev jag efter att ha läst den:

Det känns nästan osannolikt att detta är Bauers debut, med tanke på hur skickligt hon har lyckats skildra stämningar och gestalta karaktärer. Mörk jord är en välskriven, otäck kriminalroman som sög tag i mig och gjorde att jag knappt kunde lägga den ifrån mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Sommarlov med Kulturkollo #deckare

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Även jag som slukar deckare tycker den här är något speciellt :-)!

 2. Boklysten skriver:

  Jag har ännu inte provat Belinda Bauer men tror att det nog är dags nu.

 3. Marie Eggimann skriver:

  Jag har läst den men tyckte den var väldigt dyster.
  Men smaken är olika.
  Mia

 4. Bokdivisionen skriver:

  Roligt att både du och jag nämnde denna bok idag apropå sommarlovsordet deckare men tyvärr blev jag inte lika begeistrad som du. Jag letar fortfarande efter en deckare som passar mig!

 5. Helen skriver:

  Belinda Bauer tillhör en av mina favoriter, Mörk jord är verkligen speciell. Jag blev också väldigt förtjust i hennes senaste Livet och dödens villkor, mörk, obehaglig och riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.