Sorceress av Saskia Walker

sorceress

Betyg: ☆☆☆
Författare: Saskia Walker
Förlag: Fido Publishing (2014)
Antal sidor: 216 sidor
Recensionsexemplar: Ja, via Netgalley.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus
E-bok | CDON

Det jag har läst av Saskia Walker tidigare har kanske inte varit överväldigande favoriter, men det har ändå gjort ett gott intryck på mig. Så när jag hörde talas om Sorceress blev jag genast nyfiken, och väldigt glad över chansen att få läsa den via Netgalley.

Sorceress utspelar sig i ett Fjärran östern-land där kejsarinnan Elishiba har svurit att beskydda sitt folk från det hotande grannlandet till varje pris. Ett pris som kan innebära att gifta sig med fienden. När Amshazar, en mystisk man som beryktas vara en besvärjare, anländer som talesperson för hennes framtida man, är hon fascinerad och attraherad mot sin vilja. En affär med honom skulle vara katastrofal och hota den fred som hon försöker mäkla. Men hon dras likt malen mot elden…

Jag föll för Elishiba i det inledande kapitlet och denna inledande glimt av att jag gillar henne håller i sig genom boken. Hon är god, omtänksam, smart, men kanske framförallt modig och villig att göra allt för sitt folk. Den manlige huvudpersonen, Amshazar, är jag inte lika förtjust i, även om jag gillar honom. Dessvärre upplever jag att de på något sätt motverkar varandra så att de inte blir intressanta längre. Sorceress marknadsförs visserligen som fantasy, men pingar snarare erotikgenren i mitt huvud och där är kemin mellan huvudpersonerna det viktigaste som finns.

I Sorceress är det snarare bikaraktärerna som griper tag i mig. Hanrah, Kazeen, Kerr… När Elishiba och Amshazar umgås med varandra, önskar jag att jag kunde få veta mer om Kerr. Hanrahs och Kazeens relation griper tag i mig, och jag hade önskat att få ser mer av den. Överlag önskar jag att alla mindre karaktärer hade fått lite mer kött på benen när det nu finns ett sådant intressant persongalleri. Särskilt tvillingarna Elra och Amra och sierskan Yoshi skulle det ha varit roligt om de hade fått lite mer personlighet.

Det finns ett flyt i Sorceress som gör den till ett rent nöje att läsa. Något som även den intressanta världen bidrar till. Dessvärre känns det som om Sorceress är något för kort. Världen utvecklas inte särskilt mycket och upplösningen kändes som lite av en besvikelse. Plus att den gjorde mig så fruktansvärt förbannad att jag inte hade lust att fortsätta läsa.

Sorceress är en underhållande historia, men lider något av att vara för kort.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sorceress av Saskia Walker

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2014 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.