Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

Författare: Annie Darling
Originaltitel: True Love at The Lonely Hearts Bookshop
Översättare: Ingmar Wennerberg
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan, #2
Förlag: Historiska Media (2020)
Antal sidor: 368 sidor
Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack!

Verity Love trivs allra bäst i sitt eget sällskap och i tystnaden där hon kan ladda sina batterier. Omvärlden är alldeles för högljudd och krävande. Men hennes vänner och familj tycks ha svårt att förstå detta och försöker ständigt tussa ihop henne med en mer eller mindre lämplig man. Därför har hon kommit på det perfekta alibit: havsforskaren Peter Hardy. En perfekt, men visserligen fiktiv, pojkvän. Dessvärre vill hennes vänner snart träffa honom och när de följer efter henne leder det till ett fall av misstagen identitet. Verity slår sig ned hos Johnny, en snobbig arkitekt, som alla drar slutsatsen är hennes nya pojkvän. Men Johnny själv är i behov av en fiktiv flickvän och de bestämmer sig för att under sommarens alla inbjudningar låtsas vara ett par.

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är andra delen i en serie, men kan läsas helt fristående. Den gemensamma nämnaren i serien är bokhandeln där Verity jobbar, en bokhandel som exklusivt säljer kärleksromaner. Därmed kommer denna bok troligen tilltala många bokälskare: beskrivningen av den mysiga bokhandeln med sin tillhörande tesalong (och alla dess kakor) och kärleken till böcker värmer i alla fall mitt hjärta. Även om jag aldrig har läst Stolthet och fördom, som flitigt citeras och Verity använder Elizabeth Bennett som en måttstock för att leva sitt liv.

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är en charmig berättelse om två komplexa människor som av olika anledningar har vänt sig från förhållanden. Verity är introvert och högkänslig till den grad att livet, så fyllt av extroverter, verkligen utmattar henne. Jag lovar dock att Johnny, som är trånande kärlekssjuk efter en annan kvinna, kommer leda till mer än ett frustrerat ögonblick när du vill ruska om honom så att hjärncellerna faller på plats. Persongalleriet är således mysigt med karaktärer som är lätta att fastna för och de båda huvudpersonerna har en trovärdig kemi. Förvecklingarna som sker mellan dem är kanske lite långsökta, men det här är en bok där sidorna bara flyger förbi i ren njutning.

Den som letar efter en underhållande, romantisk bok, kommer verkligen att njuta av Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Bokhandeln för ensamma hjärtan

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

  1. Pingback: Månadsrapport: Oktober 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.