Taylor Tomlinson: Look At You

Poster för Taylor Tomlinson: Look At You

Regissör: Kristian Mercado
Manus: Taylor Tomlinson
Medverkande: Taylor Tomlinson
Produktionsår: 2022
Längd: 60 minuter

Två år efter sin kvartslivskris, återvänder Taylor Tomlinson med en ny komedispecial till Netflix. I Look At You behandlar hon ämnen såsom terapi, att medicinera mot psykisk ohälsa och plötsligt få veta att du är bipolär. Det handlar om döda mammor och vad som egentligen är okej att skämta om. Om en uppväxt i en starkt kristen miljö och vad det innebär för henne. Men också om sex och relationer.

Taylor Tomlinson är en ung komiker som har imponerat starkt på mig ända sedan jag snubblade över några klipp av hennes ståupp på Facebook. Inledningen av Look At You får mig att inse att det här verkligen kommer att bli något alldeles särskilt. Det är en fin balansgång mellan att prata om något allvarligt och samtidigt göra det på ett roligt vis, men det är en balansgång som Tomlinson mycket väl behärskar. Hon inleder med att prata om terapi på ett sätt som engagerar publiken och normaliserar det hela.

Psykisk ohälsa är ständigt närvarande i Look At You, som hämtar inspiration ur Tomlinsons eget liv. Men några av de vassaste poänger hon gör är rörande om det är så att antidepressiva mediciner har stulit hennes sexlust eller om det är så att de gör att hon mår så pass bra att hon fått större självrespekt. Mycket kretsar kring sex, som det gör när man är ung, och stundtals blir det riktigt grovt. Men det är befriande på något sätt, att se en kvinna tillåtas vara så grov om sex och vad kvinnor gillar i sängen.

I Look At You möter vi en mognare, ännu mer självsäker Tomlinson. Hon behärskar enkelt den scen hon står på. Suger tag i publiken med sitt direkta tilltal och karisma. Hennes timing är osviklig. Också hennes sätt att sätta fingret på pulsen på samtidens USA.

Look At You är komedi när det är som bäst. Nu hoppas jag att det inte dröjer ytterligare två år innan hon filmar en ny komedispecial.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.