TBR-tagg

Jag hittade den här roliga taggen inne hos Vargnatts bokhylla och tänkte att jag skulle ge mig på att besvara den. Även om jag har pinsamt många olästa böcker…

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?

Den senaste var väl The Long Hard Road Out of Hell av Marilyn Manson och Neil Strauss, som åkte ut efter mitt försök att läsa den. En annan bok som har fått åka ut utan att jag har läst den är Rock Hard av Leon ”Whitey” Thompson, som handlar om en kille som satt inspärrad på Alcatraz. Säkert intressant, men språket var så bedrövligt att jag inte klarade av att läsa den.

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid? 

Det får väl gälla för alla 286 olästa böcker som finns i min bokhylla…

3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie? 

Det finns ju två böcker här hemma som är fortsättningar i serier där jag inte har läst någon av de tidigare delarna, och det är Ambers blod av Roger Zelazny och Ärkespeglaren av Stephen Donaldson.

4. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är helt ny?

Jag väljer att tolka detta som helt ny i min hylla, istället för helt nyutgiven. Men jag hämtade ut ett litet paket i helgen och i det låg bland annat Luna av Julie Ann Peters, som jag velat läsa under en längre tid.

5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?

Här platsar väl mina två böcker av Jane Austen in: Emma och Sense and Sensibility. Jag läste Northanger Abbey för rätt länge sedan, tyckte inte alls om och har hittills misslyckats i mina försök att ta mig igenom de andra två.

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det? 

Jag hade ju tänkt läsa ut Death Without Weeping av Nancy Shepherd Hughes, som jag påbörjade förra sommaren, under denna sommar. Men trots att jag tycker att den är väldigt bra, så har jag inte känt för det. Synd, för jag misstänker att jag blir tvungen att börja om från början för att verkligen komma ihåg allt om jag väntar mycket längre.

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk? 

Musashi av Eiji Yoshikawa. En riktig mastodont till historisk roman, som räknas som en modern japansk klassiker. Säkert spännande, men längden avskräcker.

8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner? 

Kanske att Du vet var jag finns av Rachel Cohn passar in här. Omslaget är riktigt snyggt, men den verkar ha fått halvljumma recensioner. Däremot tror jag fortfarande att jag skulle gilla den.

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög? 

Idioten av Fjodor Dostojevskij. Jag blev inte speciellt förtjust i Bröderna Karamazov, som ni minns…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på TBR-tagg

  1. Monika skriver:

    Jag är nästan säker på att jag har läst Idioten och om jag har gjort det så gillade jag den 🙂

  2. Bröderna Karamazov var min favoritbok i yngre åldrar. Idioten är ganska annorlunda, men de har det gemensamt med den sortens rysk litteratur att det är så oerhör många namn och smeknamn att det är svårt att inte tappa bort sig. 🙂

  3. Vad kul att du också gjorde den 🙂 Och jag blir lite lättad för varje svar där jag ser att det är fler än jag som har över 200 olästa böcker 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.