Tematrio: Kungligt

TematrioTisdagen har fortsatt i segt tempo. Lillebror har gjort sitt bästa för att förmå mig att ligga kvar i soffan och gosa med honom, men lite disciplin besitter jag visst.

Nu på eftermiddagen tänkte jag ägna mig åt veckans tematrio, vars tema är kungligheter. Så här kommer tre tjocka böcker om kungliga kvinnor.

Gröna draken, vita tigern av Anette Motley är berättelsen om den flicka som kommer bli den enda kvinna som härskat över Kina i sitt eget namn, Wu Zetian. En riktigt fängslande roman. Jag brukar räkna det som en av mina favoritböcker, men det är så länge sedan jag läste den att en omläsning nog är på sin plats.

Kleopatra: Nilens dotter / Drottning av solens rike av Margaret George är en riktigt välskriven tegelsten om Kleopatra, som i den svenska utgivningen har delats upp i två böcker. Margaret George är bra på att blåsa liv i historiska miljöer.

Avalons dimmor av Marion Zimmer Bradley är kung Arthur-myten berättad ur halvsystern Morgaines synvinkel. Prinsessan leder den sista kampen mellan druider och kristna i ett England mellan myt och legend. Den svenska utgåvan är full av korrekturmissar, så läs den helst på engelska, men läsa den bör du faktiskt göra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tematrio: Kungligt

  1. Åsa skriver:

    Men oj, Avalons dimmor har jag ju velat läsa, hade helt glömt bort den. Tack för påminnelse. 😉
    Den första verkar också spännande, tack för tips!

  2. Lena skriver:

    har inte läst någon bok ur din trio. Tack för tipsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.