Tematrio: Långa titlar

Tematrio

Då har jag varit tillbaka i föreläsningssalarna i exakt en vecka, och sitter redan och knåpar på min första examination. Men nu lägger jag ned för kvällen och tar i stället itu med veckans tematrio, där vi ska berätta om tre böcker med lång titel.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald är en feelgood för bokälskare. Svenska Sara reser till Broken Wheel, Iowa, för att träffa sin brevvän, och tillika bokälskare, Amy Harris. När hon kommer fram har Amy precis gått bort. En berättelse om en flicka som förälskar sig i en stad och en stad som förälskar sig i en flicka, med en hel del böcker inblandat i smeten.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon handlar om Christopher Boone, som avskyr färgen gult och att bli vidrörd, som förstår sig på djur men inte människor. När grannens hund blir dödad trotsar Christopher alla sina aversioner och ger sig ut på en otrolig resa. Annorlunda skriven bok som är lite knepig, men charmig på sitt eget vis.

Varför vara lycklig när du kan vara normal? av Jeanette Winterson är en självbiografisk skildring av hennes uppväxt i en starkt religiös familj. Hennes mor var snarare en tyrann än en mor, och detta snåriga förhållande är en av de saker jag minns starkast från boken. Den är varmt rekommenderad.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

27 svar på Tematrio: Långa titlar

  1. Marie Eggimann skriver:

    Jag började på Mark Haddon men vet inte, jag får nog göra ett nytt försök.
    Nr. 1 i din trio vill jag verkligen läsa, alla tycker den är så bra
    Mia

  2. Boklysten skriver:

    Broken Wheel har jag läst och Wintersons bok skulle jag vilja läsa. Haddons bok verkar vara något som jag kanske skulle gilla, tack för tipset!

  3. Linda skriver:

    Läsarna i Broken Wheel rekommenderar tog jag också med i min trio:). Dom andra har jag inte sett tidigare.

  4. Helen skriver:

    Läsarna i Broken Wheel har jag också på min lista, det är en mysig bok! Även Mark Haddons bok har jag läst och gillat. Jeanette Winterson känns som det är dags att ta tag i faktiskt.

  5. Freja skriver:

    Den första står och väntar i min hylla, men de andra känner jag inte till. Jag ska kolla in mina egna hyllor efter långa titlar i veckan, jag kommer inte på några av mig själv…

  6. Sanna skriver:

    Både Haddons och Wintersons titlar är helt geniala! Och resten av böckerna också.

  7. Ugglanoboken skriver:

    The Curious dog… gillar jag – både titeln och innehållet! Läsarna i Broken Wheel har jag sett att många har läst och skrivit om – den kanske jag borde läsa.

  8. Anna A skriver:

    Den första har jag läst och gillat, de andra två är jag sugen på. Tack för att du påminde om de 🙂

  9. Johanna skriver:

    Läsarna i Broken Wheel rekommenderar har jag på min läslista 🙂

  10. Jeanette Winterson gillar jag verkligen!

  11. Anna skriver:

    Haddon är ju bara helt fantastisk! Jag läser om den med jämna mellanrum, den är lika bra varje gång.

    Är sugen på båda dina andra, Läsarna i Broken Wheel ligger på önskelistan och Winterson såg jag på biblioteket häromdagen, dock utan lånekort på fickan… 🙂

  12. Haddons har jag läst två gånger (andra som kurslitt) och tyckte den var jättebra i början, men tyckte den blev jättejobbig att läsa en bit in. Var några på kursen som tyckte som mig, men de flesta gillade den. Winterson verkar intressant 🙂

  13. Lena skriver:

    Har hört talas om och funderat på att läsa alla tre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.