Tematrio: Nobelpriset

Tematrio

Så himla typiskt att få feber precis lagom till årets stressigaste vecka! Jag har verkligen inte tid att vara förkyld.

Denna vecka ställer Lyran följande fråga: Vem får Nobelpriset 2013?

Jag har faktiskt ingen aning, men det ska bli spännande att se vem det blir som vinner det.

1. Den jag allra helst vill ska vinna i år är Jeanette Winterson. Det som ligger henne i fatet är väl dels att hon är kvinna, dels att hon är lesbisk. Men det borde väl vara på tiden att en kvinna som skildrar queer-livet vinner Nobelpriset? Bland hennes produktion vill jag pusha för PowerbookKonst & Lögner och Vintergatan går genom magen.

2. Haruki Murakami är väl ett föga unikt val och jag tror heller inte helhjärtat på det. Han är stundtals lite ojämn och kanske alldeles för populär. Bland hans produktionen tycker jag att Kafka på stranden och Fågeln som vrider upp världen är bäst.

3. Vem ska jag ta som nummer tre då? Förra året valde jag Kazuo Ishiguro, men i år tror jag nog mer på Carlos Ruiz Zafón. Hans böcker som utspelar sig i Barcelona är verkligen underbara. Vindens skugga var en enorm läsupplevelse.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tematrio: Nobelpriset

  1. Winterson har jag läst en, men hon fastnade inte lika mycket hos mig. Ruiz följde med hem från biblioteket senast, så Vindens skugga hoppas jag ha läst inom tre veckor 🙂

  2. Carro skriver:

    Jag kan inte ens ge mig på en gissning när det kommer till Nobelpriset, brukar inte ens ha hört talas om vinnarna innan 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.