Tematrio: Olästa författare

Min dag idag har inte varit helt optimal. Jag skulle ha dubbla föreläsningar – en på förmiddagen och en på eftermiddagen – och tog då bussen till universitetet. Halv tio, när jag satt på bussen, kom ett mail om att föreläsningen var inställd. Jag hade inga kurslitteratur med mig (det aktuella exemplaret kan skådas till höger under vad jag läser nu) då boken är ett åbäke på nästan 800 sidor som jag inte hade tagit med mig eftersom jag hade ont i ryggen. Fyra timmar till eftermiddagsföreläsningen och bara Fjäril i koppel i väskan. Huvudet började värka. Jag gav upp och åkte hem för att plugga.

Tematrio

Men det är sådana måndagar är. Då är det tur att vi har tematrio. Tydligen hade jag inte börjat hänga med under tematrion när Lyran ställde den här frågan sist: Berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att läsa!

1. Gemensamt för Lyran är att jag är sugen på Paul Auster. Något som både hon och How hollow heart and full påminde mig om idag. Jag har hans The New Trilogy stående i bokhyllan och någon gång måtte den bli läst.

2. Är jag sugen på att testa Ian McEwan eller är det bara det att jag vill läsa Försoning efter att ha sett filmen? Jag vet inte riktigt, men McEwan är en oläst författare jag hoppas hinna med i år.

3. Kelly Link är en författare jag ofta får höra skulle passa mig. Så nyfiken är jag allt. Hon ska tydligen påminna om Neil Gaiman. Fel grav och andra berättelser står numera i bokhyllan och väntar på mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Tematrio: Olästa författare

  1. Ian McEwan skulle jag också vilja läsa! Det verkar vara en intressant författare med lika intressanta böcker, har jag fått intryck av.

  2. [Anna] skriver:

    Jag har inte läst någon av dina tre!

  3. Monika skriver:

    Just det, Kelly Link, funderade på vilken novellsamling jag skulle läsa nu när jag äntligen läst ut bromsklossen 🙂

  4. Anna A skriver:

    Ian McEwan är den enda av dina tre jag läst. Atonement tycker jag definitivt du bör satsa på att läsa, liksom Saturday och On Chesil Beach. Var inte lika förtjust i t ex Solar.

  5. Lena skriver:

    Har inte läst någon av dessa författare.

  6. Mia Eggimann skriver:

    Ian McEwan har jag läst en bok av, men skulle gärna läsa fler. Paul Auster skulle jag vilja läsa men Kelly Link har jag aldrig hört talas om
    Mia

  7. Auster har jag läst. Rekommenderas!

  8. Maria skriver:

    Jag har läst två böcker av McEwan. Försoning gillade jag, Cementträdgården tyckte jag inte alls om.

  9. Reiyu skriver:

    Ian McEwan & Paul Auster är sådana som jag velat läsa länge men det har inte blivit av än.. So many books, so little time 🙂

  10. Freja skriver:

    Känner igen den första, men de två andra är nya namn för mig. Så många böcker, så lite tid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.