Tematrio: Räkneord

Tematrio

Vad märkligt det känns att sätta sig ned på en torsdag och skriva ett tematrioinlägg! Men så blir det ibland. Veckans tema är räkneord så Lyran uppmanar oss att Berätta om tre romaner eller noveller som innehåller räkneord.

Four av Veronica Roth är en novellsamling som utspelar sig i hennes dystopiska version av Chicago och där Four från Divergent-böckerna är berättarrösten. Jag gillade inblicken i hans liv innan han mötte Tris.

A Tale of Two Cities av Charles Dickens var min första bekantskap med Dickens på engelska och en av de första brittiska klassiker jag läste på originalspråk. En berättelse som utspelar sig både i London och Paris, före och under den franska revolutionen.

Den andre Will Grayson av John Green och David Levithan handlar om två killar som råkar dela exakt samma namn och som av en slump möts en kall natt. Den ena Will lever efter två regler: att hålla käften och inte bry sig; den andre Will slits mellan impulsen att livet av sig själv eller alla andra. En ganska absurd historia som det tog sin lilla tid innan jag kom i, men sedan föll jag som en fura.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tematrio: Räkneord

  1. Sanna skriver:

    Dickens håller jag just på att återupptäcka, vi läser Oliver Twist högt, min partner och jag. Han är så cyniskt rolig! Det hade jag glömt.

  2. Lena skriver:

    Har inte läst någon i din trio, men Four ligger nog näst i tur att läsas efter Insurgent är klar och det lär nog bli snart för jag hann läsa nästan hundra sidor i Insurgent igår.

  3. Helen skriver:

    Four vill jag väldigt gärna läsa, måste få tag i den bara. Den andre Will Grayson hade jag hemma på lån, började läsa, fastnade och fick lämna tillbaka oläst, kanske ska prova igen?

  4. Anna A skriver:

    Varför tänkte jag inte på varken Four eller A Tale of Two Cities? Men å andra sidan är det en trio och jag brukat gå på det som dyker upp i huvudet först.

  5. Freja skriver:

    Jag har inte läst någon av dem, Dickens borde jag faktiskt ta itu med!

  6. Four står på listan, Den andre Will Grayson tyckte jag med om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.