Tematrio: Snygga omslag

TematrioIdag mår jag bättre, till min stora lättnad. Så det blir ruljans som vanligt på bloggen. Först ut är tematrio.

I denna veckas tematrio uppmanas vi att berätta om tre böcker med snygga omslag – visa gärna bilder!

Jag är ju inte direkt nödbedd att visa upp snygga omslag, så Lyrans önskan är min lag:

tematrio

Askfödd av Sabaa Tahir utspelar sig en värld där Krigarna har lagt under De lärdas rike. Deras blomstrande rike är nu ett land av aska. För att rädda sin bror ingår Laia ett ödesdigert avtal med motståndsrörelsen. Elias är en av de bästa eleverna på Krigarnas skola Blackcliff, men vill inget annat än att fly innan han blir det han fruktar. Jag läser den här just nu och tycker att den är riktigt spännande. Att omslaget är urläckert gör ju inte saker och ting sämre.

Snö och aska av Diana Gabaldon är sjätte delen i Outlanderserien, därmed tänker jag inte säga något om handlingen. Däremot kan vi säga att jag tyckte att serien i och med hittade tillbaka till det som gjorde att jag tyckte att de första böckerna var så bra. Och Bookmarks nyutgåvor är bara för snygga.

Graveminder av Melissa Marr utspelar sig i en liten stad i amerikanska Södern med lite udda begravningsriter. Dessa har utförs av Rebekkah Barrows farmor, Maylene, utför dessa, men när hon brutalt mördas släpps ondskan lös. Det är upp till Rebbekah att fylla sin farmors skor och hålla de döda i schack. Trots att den här är lite seg i starten, så kommer den verkligen igång efter ett tag och då blir det riktigt spännande. Omslaget är ju snyggt så att det förslår också.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Tematrio: Snygga omslag

 1. Monika skriver:

  Graveminder är läcker. Nu blir jag ju lite nyfiken på den boken.

 2. Robert W skriver:

  Fina omslag. Särskilt det i mitten.

 3. Marie Eggimann skriver:

  Graveminder är fin, den ska jag kolla upp.

 4. Lena skriver:

  Wow, verkligen supersnygga omslag.

 5. Ewelina skriver:

  Askfödd blir jag bara mer och mer nyfiken på! 🙂

 6. Nilmas Bokhylla skriver:

  Dessa tre gillar jag också 🙂

 7. MissMagic skriver:

  Åh, grymt vackra omslag! Jag blir verkligen sugen på att läsa dessa böcker 🙂

 8. Askfödd var grymt läcker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.