Tematrio: Sommarens läsning

Tematrio

Sommaren  börjar gå mot sitt slut och på torsdag återvänder jag till universitetet. Denna vecka ger Lyran oss följande uppmaning: Berätta om tre bra böcker ni läst i sommar!

Hon är inte jag av Golnaz Hashemzadeh handlar om en familj som kommer från Iran till Sverige och de möjligheter som pappan ser i det nya landet. Han vet att du lyckas via hårt arbete och sporrar sin dotter till att bli bäst. Det är en väldigt stark bok skriven på ett vackert språk.

Jellicoe Road av Melina Marchetta tog mig med storm efter att jag precis bestämt mig för att det troligen inte var en bok för mig. Men jag är så glad att jag läste den, eftersom den introducerade mig till Melina Marchetta och jag tror att hon kan vara en ny favoritförfattare.

Hungerspelstrilogin av Suzanne Collins ledde inte till några fullpoängare för min del, men jag har inte kunnat sluta tänka på böckerna sedan jag läste ut Revolt. Det var till och med svårt att börja läsa något annat på grund av att jag fastnade i Hungerspelsvärlden. Jag har till och med beställt hem filmen, så den ska jag titta på när jag får möjlighet.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Tematrio: Sommarens läsning

 1. Sanna skriver:

  Det spelar verkligen stor roll om man har höga eller låga förväntningar – kul att bli positivt överraskad!

 2. [Anna] skriver:

  Jag har bara läst första delen i hungerspelen och Jellicoe road måste jag verkligen se till att läsa 🙂

 3. Lena skriver:

  Jellicoe Road skall jag läsa under hösten i Lyrans Jorden runt-utmaning. Har läst andra delen i Hungerspels-trilogin under sommaren. Skall försöka läsa färdigt den sista under hösten.

 4. Susanne skriver:

  Hon är inte jag tänkte jag gå och låna på biblioteket idag! Kul att du rekommenderar den.

 5. Mia Eggimann skriver:

  Hungerspelen har jag läst alla utom den sista och Jellicoe Road är jag sugen på.
  Mia

 6. Zelly skriver:

  Jellicoe Road måste jag verkligen skaffa, har hört så mycket bra om den.

 7. Är ju väldigt förtjust i dina två sista vilket bådar gott, så lägger till den översta på listan 🙂

 8. Freja skriver:

  Har inte läst någon av dem, tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.