Tematrio: Sommarläsningsplaner

TematrioBara för att jag ska riktigt tjata in det här ämnet, så uppmanar Lyran oss att berätta om tre böcker vi planerar att läsa i sommar!

Men jag ska försöka ta tre böcker som jag inte har skrivit om tidigare, som jag har lite lösare planer på att läsa.

Sjukhuskatten Oscar av David Dosa är en bok vars titel avslöjar rätt bra vad den handlar om: en katt på ett vårdhem som tycks ha en märklig förmåga att förutsäga när människor kommer att dö och stannar hos dem. Det verkar vara en fin historia.

Femtio nyanser av honom av E. L. James är jag fruktansvärt skeptisk till, men har jag köpt den så har jag köpt den, har jag satt upp den i min boktolva så har jag gjort det. Jag vill läsa den med skämskudden nära till hands.

Rebecca av Daphne du Maurier hittade jag för en billig slant på Myrorna tidigare i år. Det är en klassiker som tidigare inte har lockat mig, men som jag blir alltmer sugen på. Tror nog att jag kanske kommer att tycka bra om den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Tematrio: Sommarläsningsplaner

 1. Boklysten skriver:

  Sjukhuskatten Oscar skulle jag vilja läsa. Rebecca läste jag för länge sen men blir ju lite sugen på en omläsning nu när jag ser din lista. Femtio nyanser *asg*

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag fick hem Sjukhuskatten Oscar idag och ska börja läsa så snart som möjligt. Rebecca hoppas jag att jag kommer att gilla 🙂 Femtio nyanser… jag vet inte riktigt vad jag tänkte med, ärligt talat.

 2. Marie Eggimann skriver:

  Sjukhuskatten var jättebra men lite sorglig och Rebecca av Daphne du Maurier känner jag igen, har jag läst den??:). Femtio nyanser läser min dotter, inte riktigt min grej.
  Mia

 3. Lena skriver:

  Sjukhuskatten vill jag också läsa!

 4. Maria skriver:

  Rebecca vill jag läsa, någon gång. Jag har sett filmen flera gånger. 50 nyanser ska jag definitivt inte läsa, inte min grej alls. ^^

 5. Freja skriver:

  Rebecca läste jag för massor av år sen och har för mig att jag gillade den. 50 nyanser… kommer jag aldrig att läsa efter att ha bläddrat i en kollegas exemplar och retat mig på absolut undermålig korrekturläsning. Att ämnet som sådant och genren som sådan inte har någon lockelse på mig heller gör det lärr att avstå. Ser dock fram emot att läsa din recension!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det värsta korrekturfelet i E. L. James bok är nog att de inte ändrade platsen för boken till Storbritannien, eftersom hon gör det ena geografiska misstaget efter det andra. Har jag hört av folk som bor där. Nej, det värsta korrekturfelet är nog att de inte bad henne att göra efterforskningar om vad BDSM faktiskt ÄR.

 6. Sanna skriver:

  Rebecca laddade jag nyligen ner som e-bok, men ”50 nyanser”… nej, så mycket tid har jag inte till övers 🙂

 7. Anna skriver:

  Första vill jag läsa, andra känns det som om jag borde läsa bara för hypens skull, och Rebecca är en stor favorit – den är fantastisk.

 8. Åh 50 nyanser, den har jag inte vågat mig på än 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag försöker fortfarande repa mod till att öppna den. En av mina favoritbloggare har skrivit om boken utifrån sitt perspektiv, det vill säga som någon som är betydligt mer insatt i BDSM, och det gör mig snudd på rädd för att läsa den.

 9. Monika skriver:

  Det ska verkligen bli intressant att höra vad du tycker om Femtio nyanser av honom. Om du gillar den så kanske jag får revidera min uppfattning och läsa den själv 🙂

 10. Anna A skriver:

  Läste alla Fifty shades böckerna för några år sedan innan hypen riktigt kom till Sverige. De är ju inga litterära mästerverk men jag tycker inte att de är så erbarmerligt dåliga som vissa tycker heller. Helt ok läsning.
  Rebecca tycker jag mig känna igen, får kolla upp den lite.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det svåra med att läsa Femtio nyanser av honom är att jag inte direkt kommer att gå in i den med ofärgade glasögon, utan jag kommer att ha en del förutfattade meningar även om jag hoppas att de inte är alltför inbitna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.