Tematrio: Verklighetsflykt

TematrioJag förstår den här känslan som Lyran beskriver, hur verkligheten ibland blir kall och hård och svår att förhålla sig. Efter den senaste helgen känns den särskilt tung och då kan det vara bra att tipsa om verklighetsflykt. Vi uppmanas i veckans tematrio att berätta om tre böcker som lättar upp i tillvaron!

Harry Potter-serien av J. K. Rowling är de böcker jag vänder mig till när livet är svårt, när verkligheten är för hård, eftersom jag vet att även om det ibland blir så outhärdligt mörkt i Harry Potters värld så kommer kärlek och vänskap alltid att triumfera. Ett Tolkien-citat illustrerar den här känslan perfekt:

Mr Frodo-01

Outlander-serien av Diana Gabaldon blandar fantasy med historisk fiktion, romance och science fiktion i en serie episka tegelstenar. Från Skottlands vidunderliga vyer till det hårda livet som nybyggare i Nord Carolina bjuder dessa böcker på sann verklighetsflykt.

Parasollprotektoratet av Gail Carriger blandar varulvar och vampyrer i det viktorianska London. Huvudpersonen Alexia Tarabotti är själlös, vilket innebär att hon negerar övernaturliga förmågor, och hon befinner sig alltid mitt uppe i smeten när det händer saker. Underbar humor och karaktärer.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Tematrio: Verklighetsflykt

 1. Monika skriver:

  I Outlander-serien har jag bara läst första boken och gillade inte alls, men den där Alexia Tarabotti är jag väldigt nyfiken på nu 🙂

 2. Fin trio, Harry Potter är ju bra!

 3. Ugglanoboken skriver:

  Harry Potter fick en plats hos mig också, och hos många andra har jag sett 🙂

 4. Lena skriver:

  Av Parasollprotektoratet har jag de första två böckerna stående, men har inte hunnit till dem ännu. Försökte läsa första boken i Outlander-serien, men slutade ganska snart för jag kom inte in i den. Är den värd ett nytt försök tycker du?

 5. Ewelina skriver:

  Jag har faktiskt inte läst hela HP-serien, men får nog ta tag i det och göra det 🙂 Outlander-serien är jag sugen på att läsa 🙂

 6. Helen skriver:

  Tre helt underbara titlar! Trots att jag ännu bara kommit till bok tre om Harry så älskar jag det jag läst! Fjärde boken om Harry ska få följa med på min lilla julresa tänkte jag =) Och citatet ifrån Tolkien är ju klockrent! Så vackert =)

 7. Åsa skriver:

  Kan bara hålla med om att Carrigers böcker innehåller helt underbar humor. Inte läst något av Harry Potter eller Outlander-serien. Troligen missat något väsentligt där… 😉

 8. Freja skriver:

  Jag har fortfarande varken sett eller läst Harry Potter, men har lovat dottern att jag i alla fall ska se filmerna…

 9. Bokdamen skriver:

  Gail Carriger är jag nyfiken på. Och Harry Potter supergillar jag efter att ha lyssnat på de tre första delarna upplästa av Stephen Fry. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.