The Demon’s Lexicon av Sarah Rees Brennan

the demon's lexicon

Författare: Sarah Rees Brennan
Serie: The Demon’s Lexicon, #1
Förlag: Margaret K. McElderry Books (2010)
Antal sidor: 322 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Bröderna Alan och Nick Ryves har under hela sin uppväxt varit på flykt undan magikerna som mördade deras far och drev deras mor till vansinne. Magikerna är ute efter en amulett som deras mor stal från dem, och som håller henne vid liv, och skickar gladligen demonerna som ger dem makt efter familjen. Allt ställs på sin spets när en bror och en syster vill ha brödernas hjälp. Pojken är märkt av en demon, ett märke som nästan inget kan utplåna. När även Alan får ett märke är Nick göra vad som helst för att rädda honom. Även om det innebär att ge sig efter magikerna som försöker döda dem. Men allt eftersom börjar han tro att Alan ljuger för honom om deras förflutna. När magikernas Cirkel sluter fällan kring dem upptäcker Nick hemligheten som kan utplåna dem alla.

Okej, så här är det: om du gillar Supernatural, då måste du läsa The Demon’s Lexicon. Liksom i serien finns här demoner och magi, och en riktigt fantastisk brödrarelation i centrum. Nick är en arg ung man som inte riktigt passar in med resten av mänsklighet, men som är obrottsligt lojal mot sin bror. Alan är en beläst, rar, men samtidigt livsfarlig ung man som kan servera dig en lögn så trovärdig att du aldrig förstår att du blir lurad. Tillsammans bildar de en enhet som jag skulle kunna tillbringa en hel evighet tillsammans med.

Lägg därtill Sarah Rees Brennans skruvade humor, världsbygget och alla fantastiska karaktärer som befolkar sidorna så har du ett riktigt vinnande koncept i The Demon’s Lexicon. Det finns mer än en likhet med Supernatural, samtidigt som Rees Brennan tar sin inspiration från serien och gör något eget med den. Hennes tolkning av demonerna och deras värld är fantastisk.

En del av att jag älskar The Demon’s Lexicon är ju karaktärerna, men det är också så att historien är verkligt spännande. Samtidigt som Nick börjar ju läsaren förstå att något inte stämmer, att Alan döljer något viktigt. Men när hemligheten avslöjas blir jag fullständigt golvad. Jag anade aldrig, trots att jag borde ha gjort det, att det låg till så.

The Demon’s Lexicon är ett fartfyllt, underhållande fantasyäventyr som är väl värd att läsa. Verkligen beroendeframkallande.

Andra delar i serien

The Demon’s Lexicon

The Demon’s Covenant

The Demon’s Surrender

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på The Demon’s Lexicon av Sarah Rees Brennan

  1. Pingback: Månadsrapport: Januari 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: The Demon's Covenant av Sarah Rees Brennan - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  3. Pingback: The Demon's Surrender - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Sammanfattning av bokåret 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.