The Fry Chronicles är en bok som gör mig glad

15 … En bok som gör mig glad är The Fry Chronicles.

The Fry ChroniclesSista dagen i utmaningen 15 böcker! Det känns som om det bara var igår som jag påbörjade denna utmaningen. Tiden flyger verkligen.

The Fry Chronicles är Stephen Frys andra självbiografi och täcker hans universitetsår fram tills det att han fyller trettio. Han skriver mycket underhållande om sina år på Cambridge och senare när han introduceras i branschen. Det blir lite mycket name-dropping när han väl kommer in i branschen, men jag störde mig inte på det.

Jag läste ut den här boken efter att jag var helt säker på att jag hade kört en tenta. Bara kröp ihop under ett par filtar i höstrusket och läste. Till sist kunde jag inte vara ledsen. Fry fick mig att skratta alltför mycket. När jag hade läst sista sidan kände jag att jag mådde bra och var riktigt glad.

Ett, som jag tycker, väldigt roligt citat från sidan 354, även om det kanske är lite grovt:

’How do you do? I’m Mir…’ She stopped and plucked at her tongue with her thumb and forefinger, ’… Miriam Margoyles. Sorry about that, I was licking my girlfriend out last night and I’ve still got some cunt hairs in my mouth.’

Den här boken gjorde mig definitivt sugen på att läsa hans första självbiografi, Moab is My Washpot. Och 2014 ska det tydligen komma en The Fry Chronicles 2. Spännande!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på The Fry Chronicles är en bok som gör mig glad

  1. Pingback: 15 böcker |C.R.M. Nilsson

  2. Jag avgudar Stephen Fry! Moab is my washpot är riktigt underhållande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.