The Good Place, säsong 2

Omslagsbild The Good Place, säsong 2

Innehåller spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Michael Schur
Skådespelare: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Ted Danson, D’Arcy Carden
Produktionsår: 2017-2018
Säsong: 2
Antal avsnitt: 12
Längd: 286 minuter

Efter att Eleanor har listat ut sanningen bakom det bra stället, tvingas Michael börja om för att bevisa att hans experiment fungerar. Men för varje omstart går det allt sämre. Snart är Michaels liv i fara, vilket tvingar honom att slå sig ihop med de fyra människorna han har ägnat tid att tortera. De hjälper honom på villkor att han underkastar sig Chidis filosofilektioner för att lära sig handla etiskt riktigt. Inledningsvis går det ungefär lika bra som man kan förvänta sig att lära en demon vad det innebär att vara moralisk, men något förändras samtidigt som faran de alla svävar i blir allt större.

I början av andra säsongen av The Good Place är jag lite avigt inställd. Jag saknar den första säsongen och den karaktärsutveckling som alla genomgick i den. Med sina minnen raderade är de inte riktigt samma sammansvetsade gäng som de var då. Men så vänder det hela. Jag sugs in i säsongen och de förvecklingar som sker. Men framförallt är det vänskapen som håller mig fast. Hur vänskapen består och återvänder oavsett hur många gånger deras minne raderas. Vänskapen som växer fram mellan Ted Dansons Michael och Kristen Bells Eleanor är särskilt fint skildrad, och det märks att skådespelarna har kul med den.

En av anledningarna till att jag verkligen gillar The Good Place är att det är en verkligt underhållande komedi, samtidigt som den har en del djup. Hela premissen för serien är att den utforskar vad det innebär att vara god, om det är ett statiskt begrepp eller om det går att bättra sig, bli en bättre person. Serien berör flertalet klassiska filosofer och applicerar det på vad karaktärerna går igenom.

Jag tycker nästan att andra säsongen av The Good Place är bättre än den första. Kan inte Netflix se till att skaffa fram säsong tre nu också? Snälla? Jag kommer att få abstinens.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på The Good Place, säsong 2

  1. Pingback: The Good Place, säsong 3 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.