Thor: Ragnarok

Thor Ragnarok

Regissör: Taika Waititi
Manus: Eric Pearson, Craig Kyle 
och Christopher Yost
Skådespelare: Chris Hemsworth, 
Tom Hiddleston, Cate Blanchett, 
Tessa Thompson, Mark Ruffalo
Produktionsår: 2017
Längd: 125 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

Rykten har nått Thor om att Ragnarök, förstörelsen av hans hemvärld och slutet för hela Asgårds civilisation, står inför dörren. När han försöker nysta i det hela fängslas han på andra sidan universum utan sin mäktiga hammare. Han för en kamp mot tiden för att ta sig tillbaka för att stoppa det nya hotet, den mäktiga och hänsynslösa Hela. Men innan dess måste han överleva en dödlig gladiatortävling där han tvingas möta sin forna bundsförvant och vän från Avengers, Hulken.

När jag såg omslaget till Thor: Ragnarok kände jag genast hur förväntningarna sjönk. Det såg så tv-spelsaktigt och trist ut att det knappast kunde vara något för mig. Men nu ska en ju inte döma hunden efter håren, särskilt inte i fallet med denna film. Även om det finns en del tv-spel över kampscenerna i arenan, så är detta så jävla bra. Visst kan jag bli lite petig, och reta mig på det överdriva gunget i höfterna på de mäktiga kvinnorna i filmerna, som inte tillåts bara vara mäktiga utan också måste vara sexobjekt, men de är å andra sidan så välrundade karaktärer att det inte stör.

Chris Hemsworth och Tom Hiddleston repriserar sina tidigare roller som bröderna Thor och Loke, och gör det med sådan humor och värme att det är underbart att se. I Thor: Ragnarok får vi också tillskott av Cate Blanchett, som spelar underbart ond i rollen som Hela. En än mer komplex ny bekantskap är Tessa Thompson, som börjar som en mindre antagonist för att visa sig ha fler sidor.

Thor: Ragnarok är ett fartfyllt äventyr, visst, men ändå så mycket mer. Det är en berättelse om bröder med komplicerade relationer, om att leva upp till det stora ansvar som läggs på ens axlar och vad som egentligen är ett hem och vad som gör en till den en är. Som alltid blir jag imponerad av djupet i Thor-filmerna. Det är filmer som kan bjuda på fartfylld underhållning och humor, utan att göra avkall på att stimulera funderingarna.

Thor: Ragnarok är sannerligen ett värdigt avslut på denna filmtrilogi. Nu ser jag fram emot vad Marvel ska hitta på härnäst.

Tidigare delar i serien

Thor (recension)

Thor: The Dark World (recension)

Thor: Ragnarok

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.