Tio böcker jag lade till på min att läsa-lista nyligen

Topp Tio Tisdag

Jag tänkte att jag skulle börja hänga med på Top Ten Tuesday igen lite så smått, när jag känner att jag orkar. Denna vecka är temat lätt och bra, och lyder: Ten Books I’ve Added To My To-Be-Read List Lately. Jag gick helt enkelt efter min to be read-shelf på Goodreads.

Timekeeper av Tara Sim. Steampunk. Klockor som styr en alternativ viktoriansk tid. Pojke som förälskar sig i en klockande trots att det riskerar att kosta honom allting.

The Bedlam Stacks av Natasha Pulley utspelar sig i samma värld som hennes debut, om jag har förstått saken rätt. I vilket fall som helst vill jag läsa.

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies av J. K. Rowling. Ingen närmare förklaring behövs väl?

Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide av J. K. Rowling

Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists av J. K. Rowling

The Bookshop on the Corner av Jenny Colgan handlar om en bibliotekarie som kan hitta den perfekta boken till vem som helst, men som förlorar jobbet och i eftersviterna startar en bokmobil. Är den hälften så charmig som hennes bok om bagaren Polly vill jag verkligen läsa.

Why Diet Makes Us Fat: The Unintended Consequences of Our Obsession With Weight Loss av Sandra Aamodt låter väldigt intressant. Jag tycker det är spännande hur många av de ”sanningar” vi tror oss veta om vikt och viktnedgång egentligen är myter och ibland rentutav skadlig.

Closure, Limited av Max Brooks är en novellsamling som utspelar sig i samma värld som Världskrig Z, vilket nog bjuder på intressant läsning.

Lips Touch: Three Times av Laini Taylor består av tre övernaturliga berättelser som alla involverar kyssar på något vis. Men inga vanliga kyssar, utan sådana som får direkta konsekvenser för de kyssandes själar.

De försvunna böckernas bibliotek av Kristoffer Leandoer tipsade Fiktiviteter om och det låter verkligen som om det skulle kunna vara något för mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tio böcker jag lade till på min att läsa-lista nyligen

 1. Monika skriver:

  Jenny Colgan ska jag definitivt läsa mer av och den där titeln alltså, den lockar ju 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag är också sugen på att läsa mer av Colgan. Det finns ju två böcker till om Det lilla bageriet, men jag väntar tills de kommer som pocket. Men den här finns inte på svenska och jag är riktigt sugen.

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Bara Colgans bok jag känner till!

 3. Gabriella skriver:

  Läste igår ut The Little Shop of Happy Ever After av Jenny Colgan, som är samma bok du nämnde fast uppenbarligen med annan titel. Den var bra, precis som Jenny Colgan alltid är när man vill ha lättsam underhållning. 🙂
  Men åhhh vad spännande med alla Rowling-böcker!!!! De måste jag kolla upp nu direkt.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Är det samma bok? Har ju sett den inne på Akademibokhandeln, men inte kopplat att det är samma titel. Då kanske jag ska gå förbi där en sväng…

   Rowling-böckerna är, om jag förstår saken rätt, egentligen bara samlingar av de texter hon har skrivit för Pottermore. Jag känner lite att det är att mjölka pengar från fansen, men kan ändå tänka mig att köpa dem.

 4. Boklysten skriver:

  Colgans böcker är jag lite nyfiken på.

 5. The Bookshop on the Corner måste jag verkligen kolla upp, tack för tipset!

 6. Lena skriver:

  Jättetrevliga tips. Den sista låter absolut som något för mig.

 7. Bokdamen skriver:

  De försvunna böckernas bibliotek kunde ha kommit med på min lista, men jag kom inte ihåg den när jag skrev listan. Tror den kan vara något för mig. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.