Tio favoritskurkar från TV:ns värld

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och av någon anledning känner mig väldigt stressad just nu. Inte för att jag har mer att göra än jag brukar, men det är ändå en låg nivå av stress hela tiden som jag försöker komma till botten med. Kanske kan lite Top Ten Tuesday hjälpa. Veckans tema är All About The Villains — I don’t think we’ve done a villains topic since back in November 2010 so let’s revisit: top ten favorite/most compelling villains in books, top ten of the most vile villains/bad guys in books, top ten villains I secretly (or not so secretly) love, favorite tv villains, favorite comic book villains, ten ”villains” of contemporary lit.

Bor människorna som håller i Top Ten Tuesday i min hjärna just nu? Det var ju inte länge sedan jag gjorde det här ämnet. Så då vänder jag mig till tv-seriernas värld denna gång.

Lucifer (Supernatural) är den bästa skurken i Supernatural. Punkt. Hans relation till bröderna Winchester, sättet han levererar replikerna, hela hans sätt att vara… Inte undra på att det har gått utför med serien, det är ju svårt att toppa Djävulen som skurk.

Den Förste (Buffy the Vampire Slayer) är lite klyschig, ja, men sättet som hen manipulerar och spelar ut karaktärerna mot varandra gör detta till en riktigt obehaglig skurk.

John Hart (Torchwood) har några riktigt underhållande repliker i Torchwood och hans samspel med kapten Jack är ju riktigt kul. Att han sedan är spelad av James Marsters gör ju inte saken sämre.

Trion (Buffy the Vampire Slayer) får säkert någon att sätta i vrångstrupen, men denna trio nördar som till en början misslyckas med att vara skurkar lyckas bli riktigt läskiga. Allt från att försöka bygga sexrobotar till att hjärntvätta exflickvänner till sexslavar gör dem definitivt otäcka. Joss Whedon tar en grupp karaktärer som vi är vana att se som harmlösa, men som visar sig vara raka motsatsen.

Crowley (Supernatural) vet jag inte riktigt om jag skulle kalla skurk egentligen. Fast det är han ju. Han har några av de bästa replikerna i varje säsong och en vet att en inte kommer ha tråkigt när Crowley dyker upp.

Morgana (Merlin) är helt enkelt en av mina favoritkaraktärer i serien. När hon tar steget över till den mörka sidan händer något magiskt med Katie McGraths skådespeleri.

Tobias Hankel (Criminal Minds) är en av de seriemördare som har levt sig kvar längst hos mig från den tiden då jag tittade på den här serien. Manusen till avsnitten han medverkade var kanske inte de bästa, men skådespelarna presterade verkligen häcken av sig.

Black Jack Randall (Outlander) är mästerligt spelad av Tobias Menzies. Han är så sjukt obehaglig att jag får rysningar av att se honom.

Kronos (Highlander) är en del av Methos förflutna och när han dyker upp på nytt ställer han till det mellan Duncan och Methos.

Moriarty (Sherlock) är en så himla perfekt antagonist till Sherlock. Deras samspel och utbyte av repliker är riktigt underhållande.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Tio favoritskurkar från TV:ns värld

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag funderade på att göra TV-skurkar men så blev det böcker. Men att jag kunde glömma Jack Randall?

  2. Monika skriver:

    Inte många skurkar jag känner igen här inte, men jag har planer på att lära känna några av dem 🙂

  3. Boklysten skriver:

    Här var det många som jag inte har en aning om vilka det är. Nackdelen med att inte titta på TV speciellt mycket är ju att man inte har en aning om vilka personer som finns med.

  4. Cinnamon skriver:

    Lucifer och Crowley från Supernatural borde jag haft med på min lista! Hur kunde jag glömma dem!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.