Tisdagstrion: Blått

Denna tisdag tänkte jag haka på tisdagstrion inne hos Ugglan & Boken. Denna vecka är tema blått, vilket är fritt för tolkning. Jag valde tre böcker med blå omslag.

  • Blå av Maja Lunde är andra delen i hennes dystopiska Klimatkvartett. Här är det vatten och den stundande bristen på det som står i fokus. Vi får följa dels Signe i vår nutid som protesterar mot att utnyttjandet och tämjandet av fjorden i hennes hemtrakt, dels David som inom en inte alltför avlägsen framtid är på flykt genom ett brandhärjat Sydeuropa där det knappt finns något vatten att prata om.
  • Marcelo i den verkliga världen av Francisco X. Stork handlar om Marcelo, som befinner sig på autismspektrumtillståndet. Hans pappa ställer ett ultimatum till honom: han måste arbeta en sommar i den verkliga världen. En långsam, introspektiv berättelse som jag älskade när jag läste den.
  • Strange the Dreamer av Laini Taylor är en vidunderligt vacker fantasyberättelse. Sedan barndomen har Lazlo Strange varit besatt av den förlorade staden Weep. När han får chansen att resa till den, måste han gripa tag i den med alla medel han besitter…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tisdagstrion: Blått

  1. Monika skriver:

    Jag känner bara igen Maja Lundes bok, men jag har inte läst något av henne.

  2. Sara Pepparkaka skriver:

    Det var verkligen vackra omslag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.