Tisdagstrion: Böcker med siffror i titeln

Jag har saknat den sociala aspekten av bloggen ett tag nu, och tänkte försöka haka på någon stående veckoutmaning när jag har tid och lust. Först ut är tisdagstrion, skapad av Ugglan & Boken, som denna vecka har temat siffra i boktiteln, på grund av Trettondagen igår.

Trettonde natten av Eddy C. Bertin är en barnrysare som jag var mycket förtjust i som barn. När tolvåriga Valentinas föräldrar ska skiljas tvingas hon flytta till sin mormor. Deras släkt har dock en hemlighet och en uråldrig fiende vaknar till liv för att kräva sin hämnd. Häxor, spöken, en katt som guidar Valentina när hennes krafter vaknar… Så mycket saker som jag verkligen gillar.

Moment 22 av Joseph Heller är underhållande satir och en lysande antikrigsroman. Under andra världskrigets sista månader börjar bombfällaren Yossarian bli alltmer övertygad om att alla är ute efter att döda honom. Översten höjer konstant antalet bombflygningar som krävs för att få åka hem. Alla andra verkar bara ha blivit spritt språngande galna.

45 – Morbus Addison av Linda Skugge handlar om livet som kroniskt sjuk och att ständigt snurra sjukvårdens maskineri för att försöka få rätt hjälp. Vass ilska och sätter fingret på en del problem med vår samtid.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på Tisdagstrion: Böcker med siffror i titeln

 1. Fialia skriver:

  Spännande tips! Tack för dem.

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Moment 22 läste jag i min gröna ungdom (typ) och gillade!

 3. Mösstanten skriver:

  Moment 22 har man ju läst. Tack för de övriga tipsen!

 4. Robert W skriver:

  Moment 22 såg jag som film för längesen och minns att jag gillade den.

 5. Monika skriver:

  Moment 22 minns jag egentligen inte så mycket av, bara att den var helt galen och att jag gillade den.

 6. Boklysten skriver:

  Har inte läst någon av de här böckerna. Tack för tips!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har läst och sett Moment 22 som ju är en klassiker vid det här laget. barnboken känner jag inte till. Linda Skugges bok har jag hört talas om

 8. Marie Eggimann skriver:

  Moment 22 står i bokhyllan fortfarande oläst, men vem vet 2020 kanske blir året den läses.

 9. Scylla skriver:

  Moment 22 ja! Den borde jag försöka läsa i år. Har kommit så långt att jag inhandlat ett ex på loppis 🙂 45- Morbus Addison hade jag inte ens hört talas om, vilket förvånar mig väldeliga. Skugge är ju en välkänd person och jag brukar reagera på böcker med medicinsk anknytning – yrkesskada förstås.

 10. Lena skriver:

  Hos dig var det tre böcker jag inte läst. Tack för tipsen.

 11. Cinnamon skriver:

  Har inte läst någon av dina. Tack för tips!

 12. Sara skriver:

  Moment 22 har jag läst men det var länge sen. Trettonde natten blir jag nyfiken på!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Trettonde natten är en riktig mysrysare för slukaråldern 🙂 Tyvärr är den inte helt lätt att få tag på. Men lättare än uppföljaren Blodröda rum som jag förgäves jagar efter till min samling.

 13. Lottens bokblogg skriver:

  Moment 22 läste jag för inte så länge sedan. De andra har jag inte läst.

 14. Ugglanoboken skriver:

  Moment 22 är en sån där bok som jag börjat på ett par gånger, men sen aldrig läst ut. Känns som om jag borde läsa den nån gång i alla fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.