Tisdagstrion: Favoriter från de tre författare jag äger flest böcker av

Hela förra veckan låg jag däckad med en besvärlig förkylning, så jag orkade inte direkt med att blogga. Jag tänkte försöka ta igen det lite den här veckan. Bland annat genom att vara med i veckans tisdagstrio, där Ugglan & boken uppmuntrar oss att berätta om våra tre favoriter bland de författare vars böcker vi äger flest av.

För formens skull har jag exkluderat manga, då det är svårt att utnämna en bok i en serie som en favorit. (Jag äger 37 böcker i Inu Yasha-serien av Rumiko Takahashi.) De författare jag äger flest böcker av annars är Stephen King (39 st) , J. K. Rowling (26 st) och Anne Rice (23 st).

Flickan som älskade Tom Gordon av Stephen King är annorlunda från hans övrig produktion, men trots det eller kanske på grund av det riktigt bra. Nioåriga Trish McFarland ska tillbringa lördagen ute i skogen tillsammans med sin mamma och bror, men kommer ifrån dem och går ohjälpligt vilse. Hon har bara sitt eget lokalsinne och mod till hjälp för att hitta ut ur skogen. Hon har även sin Walkman, där hon kan ratta in matcherna som Boston Red Sox spelar och höra sin hjälte Tom Gordon rädda matcherna genom sina avslut. Tom Gordon blir hennes följeslagare i den mörka skogen och försvar mot fienden som lurar i skogen. Väldigt spännande och avskalad för att vara King.

Harry Potter and the Deathly Hallows av J. K. Rowling är den sista boken i serien, den där allting ska knytas samman. Harry, Ron och Hermione tvingas bege sig på flykt för att hitta de föremål som kan besegra Voldemort. Det är en bok förknippad med så många känslor för min del. Det är slutet på min barndom. Jag växte upp med dessa karaktärer vid min sida och i denna volym tog det slut. Och det är banne mig bland det bästa Rowling skrev i serien. Som jag grät mellan varven.

Cry to Heaven av Anne Rice är en av hennes historiska romaner och ett hämnddrama. Aristokraten Tonio luras in i en fälla och blir kastrerad. Dömd till att bli kastratsångar, måste han vänja sig vid sin nya existens och att betraktas som varken man eller kvinna. Vad gör det med hans sexualitet? Medan han kommer till rätta med sitt nya liv och vinner framgångar, törstar han även efter möjligheten till hämnd. Det är ett tag sedan jag läste den, men den har dröjt sig kvar som en av de bästa böckerna hon har skrivit. Atmosfärisk, välskriven, spännande.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Tisdagstrion: Favoriter från de tre författare jag äger flest böcker av

 1. Monika skriver:

  Flickan som älskade Tom Gordon är riktigt bra. Och väldigt annorlunda mot hans andra böcker. Han kan nästan allt den mannen ?

 2. J. K. Rowling har vi i vår bokhylla men jag har bara sett filmatiseringarna.

 3. Robert W skriver:

  Jag måste ta mig samman och läsa Harry Potter!

 4. Den sista har jag inte läst! Bara läst Vampyrens bekännelse av henne 🙂

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  så spännande att du läser manga! King har jag inte läst särskilt mycket av och inte Anne Rice heller

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag läser inte manga särskilt mycket nu för tiden, men förr läste jag väldigt mycket. På den tiden då det fanns mycket svensk utgivning och det var lätt att få tag på i bokhandeln. Numera får man beställa via nätet om man ska läsa.

 6. Lena skriver:

  Har inte läst speciellt mycket av Stephen King och av de jag läst är DET min favorit. Har numera alla Harry Potter-böcker hemma så jag skall äntligen läsa dem. Har bara sett filmerna.

 7. Boklysten skriver:

  Harry Potter har jag läst nästan hela serien och har bara några av de sista delarna kvar att läsa. Tack för tips om de andra!

 8. Marie skriver:

  Harry Potter har jag såklart läst, men inte alla.

 9. Cinnamon skriver:

  Harry Potter and the Deathly Hallows har jag läst och andra böcker av King och Rice. Tack för tipsen!

 10. Mösstanten skriver:

  En Dan Brown och en Harry Potter har jag läst men de var inget för mig. Av King har jag inte läst en enda bok men en står på bokvagnen och väntar.

 11. Ugglanoboken skriver:

  Blir nyfiken på Flickan som älskade Tom Gordon!

 12. Åsa skriver:

  Flickan som älskade Tom Gordon är verkligen en favorit bland Kings böcker. Och jag har läst mycket King… väldigt mycket. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.