Tisdagstrion: Hobbyer & fritidssysselsättningar

Tisdagstrion

Tisdag igen och idag ska jag faktiskt ta mig till gymmet för att träna. Men ännu har inte gymmet öppnat, så det får bli en kopp te och tisdagstrion i väntan på att det ska bli dags. Det är Ugglan & Boken som håller i trådarna i vanlig ordning. Veckans tema är hobbyer & fritidssysselsättningar (böcker om en hobby, eller böcker där någon ägnar sig åt en hobby.)

Eliza och hennes monster av Francesca Zappia var en av de bästa böckerna som jag läste förra året. Eliza anses i verkligheten vara knepig och helt utan vänner. På nätet är hon dock en större succé med sin tecknade webbserie Monsterhavet. Livet i verkligheten kan aldrig mäta sig med det, tror hon, åtminstone inte förrän hon möter Wallace Warland. En fin bok om utanförskap, passion och psykisk ohälsa.

Fangirl av Rainbow Rowell är lite snarlik den ovan, men är också en favorit. Cath och hennes tvillingsyster Wren ska börja på universitetet tillsammans, men inget blir som Cath har tänkt. Wren anammar genast universitetslivet, medan Cath hellre sitter inne och skriver sin fanfiction på bokserien Simon Snow. Trots hennes blyghet, verkar hennes tjuriga rumskamrat och dennas ständigt närvarande pojkvän fast beslutna att dra fram Cath ur sitt skal. En väldigt fin bok där huvudpersonen får bättre livskvalitet, utan att för den skulle förändras och bli något annat än sitt introverta jag.

Drömmen runt hörnet av Lucy Dillon är lite annorlunda. Lorna har efter att ha lärt känna en äldre dam, bestämt sig för att ta en risk och flytta tillbaka till Longhampton. Där ska hon driva stadens galleri. Men livet blir lite omstyrt av att en vilsen släkting flyttar in och likaså att en vresig gammal konstnär kommer in i Lornas liv. Jag minns framförallt en scen där en grupp karaktärer samlas för att sticka, och det är väl det jag minns mest av boken. Men Lucy Dillon brukar vara ett säkert kort för lite mys.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 svar på Tisdagstrion: Hobbyer & fritidssysselsättningar

 1. Ugglanoboken skriver:

  Härlig blandning av hobbyer! Tack för boktipsen!

 2. Mösstanten skriver:

  Det var en del hobbyer på nätet och så gammal hederlig stickning. Tack för tips!

 3. Fialia skriver:

  Det var så längesedan jag läste Fangirl att jag inte tänkt på att den och Eliza och hennes monster påminner om varandra, men det gör de ju. Bra är de båda två också 🙂

 4. Dillons bok tror jag att jag läst.

 5. Maria Engvall skriver:

  Tack för intressanta nya tips! Särskilt Fangirl blir jag nyfiken på

 6. Robert W skriver:

  Vilsna släktingar har jag ibland känt att jag har ett överskott av 😉

 7. Tre för mig okända, men Dillon funkar väl alltid som feelgood.

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Fangirl känner jag igen. och Lucy Dillon, förstås, utan att ha läst något av henne. däremot tror jag att det finns ett par titlar i min bokhylla.

 9. Marie Eggimann skriver:

  Jag har inte läst någon av dina än.

 10. Amanda Kanterfors skriver:

  Den ända boken jag har läst i din trio är Elsa and her monster. Och jag tycker det är en sån fin bok 🙂

 11. Cinnamon skriver:

  Fangirl har jag läst och Eliza and Her Monsters vill jag läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.