Tisdagstrion: Överst i min läshög

Tisdagstrion

Jag firade in 2022 med en rejäl dunderförkylning som jag fortfarande inte helt har hämtat mig ifrån. Vet inte riktigt vad mitt immunförsvar håller på med för närvarande. Men det gör inte riktigt sitt jobb.

Men nu är det dags för årets första tisdagstrio inne hos Ugglan & Boken, med temat överst i min läshög/på min läslista. Det finns förstås en hel del. Men jag tar de som bokstavligen ligger högst upp i högen på mitt nattduksbord.

Hans majestäts drake av Naomi Novik är första delen i en serie. Jag läste den för några år sedan och hade full avsikt att läsa hela serien, men tappade bort den. Det är fantasy som utspelar sig en värld som liknar vår, under Napoleonkrigen, men där drakar är högst verkliga.

Bläckhjärta av Cornelia Funke är första delen i en trilogi som var väldigt omtalad för några år sedan. Om jag har förstått saken rätt så handlar det om magi och kraften som ord har. Att vissa böcker kan frammana saker i vår verklighet. Det ska i vilket fall som helst bli kul att sätta tänderna i denna trilogi, som jag faktiskt lyckades hitta helt på secondhand.

Vittorio the Vampire av Anne Rice är en av det fåtal av Anne Rice böcker som jag inte har läst. När hon gick bort nu i december, hittade jag den på Bokbörsen och beställde hem. Jag har bara vaga minnen av Vittorio från Vampyrkrönikan, men vill minnas att han där inte var någon vidare trevlig typ så det ska bli intressant att läsa hans historia.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på Tisdagstrion: Överst i min läshög

 1. Monika skriver:

  Bläckhjärta har jag ju läst och jag tyckte om den, mycket.

 2. Ugglanoboken skriver:

  Bläckhjärta har stått på min att-läsa-lista i flera år nu 🙂 Nån dag ska det väl blir av!

 3. Nya titlar, tack för tips.

 4. Bläckhjärta vill jag läsa.

 5. Nya titlar, men jag har lite svårt för fantasy.

 6. Mösstanten skriver:

  Nytt för mig. Tack för tipsen!

 7. Lena skriver:

  Funkes trilogi är jag också sugen på.

 8. Robert W skriver:

  Intressanta fantasytips!

 9. Lottens bokblogg skriver:

  Bläckhjärta läste jag högt för barnen för många många år sedan. Jag var inte så förtjust i den, men dottern läste sen resten av serien själv.

 10. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Bläckhjärta känner jag till men har inte läst. Anne Rice känner jag också till men jag tror inte jag läst något av henne. såg också att hon gått ur tiden. Naomi Novik känner jag inte alls till

 11. Marie Eggimann skriver:

  Bläckhjärta och två andra i serien har jag.

 12. Cinnamon skriver:

  Naomi Noviks serie har jag läst. Gillade den. Tack för tips om de andra två.

 13. Sandras dagar skriver:

  Men va!? Att Naomi Novik finns i svensk översättning är helt nytt för mig och så såg jag att Hans majestäts drake är från 2008. Typiskt att jag missat detta. Det här är en bokserie jag velat läsa länge, men så kan min värk och hjärntrötthet göra att jag inte alltid orkar läsa på engelska. Så detta var alltså en mycket god nyhet. Ska se om biblioteket har böckerna på svenska.

 14. Scylla skriver:

  Har inte läst någon av dem, men både Novik och Funke har jag tänkt att jag ska läsa. Upptäckte för något år sedan att den Funke jag har i hyllan är del 2 🙁

 15. Mimmi skriver:

  Jag har aldrig läst Bläckhjärta, men det kanske är dags nu. Tack för tipsen! 🙂

 16. Åsa skriver:

  Tre okända böcker för mig. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.