Tisdagstrion: Titlar på V

Tisdagstrion

Tisdag igen och då det gick rätt bra med tisdagstrion i förra veckan, hänger jag på även denna veckan. Det är Ugglan & Boken som håller i det i sedvanlig ordning och går ut på att vi tolkar ett tema fritt och listar tre böcker. Veckans tema är tre boktitlar som börjar på samma bokstav. Min bokstav fick lov att bli ”v.”

Vi kom över havet av Julie Otsuka ligger när till hands eftersom jag tänker föreslå den i min bokcirkel nästa vecka. Detta är en fantastisk, kort roman skriven i vi-form. Den skildrar de japanska kvinnor som lurades till USA under falska förhoppningar. De män som hade skrivit till dem visade sig sedan sällan varit de som de utgav sig för.

Vända hem av Yaa Gyasi är en familjekrönika med utgångspunkt från två ghanesiska halvsystrar. Den ena gifts bort till en engelsk guvernör, den andra säljs som slav. Dessa två släktgrenar – en kvar i Ghana, en förflyttad till USA – skildras från 1700-talet fram till modern tid och visar på slaveriets konsekvenser.

Vesper Flights av Helen Macdonald har jag ännu inte läst, men det är min nästa bokcirkelbok. Jag har läst och älskat hennes H som i hök två gånger, och det här är ytterligare en betraktelse över människans relation till naturen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

21 svar på Tisdagstrion: Titlar på V

 1. bra trio, Otsukas bok har jag inte vågat läsa… finns i bokhyllan, bibliotekets gallringshylla

 2. Mösstanten skriver:

  V är ingen dålig bokstav. Mina börjar också på V idag. Vi kom över havet har jag läst. Bra bok. Vesper flights har vi i bokhyllan och Vända hem har jag i läslistan.

 3. Maria skriver:

  Vända hem och Vi kom över havet är riktigt bra böcker! Din tredje bok är ny för mig

 4. Lena skriver:

  Har läst de två första och gillade dem riktigt mycket.

 5. Marie Eggimann skriver:

  Vi kom över havet har jag läst men inte de andra.

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  V är en bra bokstav. den tog jag också. har läst de två första. H som i hök har jag också läst. visste inte att Helen Macdonald skrivit ytterligare en bok. tack för tipset

 7. Klart spännande trio, kan tänka mig att läsa alla tre.

 8. Robert W skriver:

  Vända hem låter jätteintressant!

 9. Monika skriver:

  Har inte läst någon av dessa, men jag har en annan av Julie Otsuka i hyllan.

 10. Cinnamon skriver:

  Vända hem och Vi kom över havet har jag läst.

 11. Åsa skriver:

  Inte läst någon av dessa tre, så tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.