Tisdagstrion: Tro, hopp och kärlek

Tisdagstrion

Vi kan ju säga att jag är något mör efter att ha jobbat min första jobbvecka. Men idag jobbar jag kväll, vilket innebär att jag kan ägna förmiddagen åt lite bloggpyssel och träning. Först ut är veckans tisdagstrio inne hos Ugglan & Boken. Temat denna vecka är tro, hopp & kärlek (en av varje). Jag tyckte det här var något till svårt, men lyckades till sist få ihop tre olika titlar.

The Princess Who Believed in Fairy Tales av Marcia Grad läste jag för så länge sedan att jag knappt minns den, annat än att jag tyckte mycket om den då. Det är som en psykologisk saga som handlar om att bena ur sina illusioner från verkligheten, att komma till rätta med sina barndomsdrömmar och -smärta, och att finna vilka vi är. Frågan är om jag inte skulle ta och läsa om den så att jag kan skriva något vettigt om den här på bloggen.

”Hope” is the thing with feathers av Emily Dickinson är en fantastiskt fin dikt:

“Hope” is the thing with feathers –
That perches in the soul –
And sings the tune without the words –
And never stops – at all –

And sweetest – in the Gale – is heard –
And sore must be the storm –
That could abash the little Bird
That kept so many warm –

I’ve heard it in the chillest land –
And on the strangest Sea –
Yet – never – in Extremity,
It asked a crumb – of me.

Kärleken av Jonas Gardell är den inledande boken i hans förkrossande trilogi Torka aldrig tårar utan handskar. Det här är innan AIDS-epidemin får sitt grepp om Sverige, när en ung kille kliver av tåget i Stockholm för att börja sitt nya liv. Han träffar andra som honom själv och en dag träffar han Benjamin. Samtidigt börjar unga män tyna bort och dö. Det finns inte ord för hur mycket den här trilogin har berört mig och hur mycket jag älskar den. Hur jag både vill och gruvar mig för att läsa om den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

13 svar på Tisdagstrion: Tro, hopp och kärlek

 1. intressant trio, kul attt Emily Dickinson får vara med

 2. Monika skriver:

  Egentligen så är det helt obegripligt att jag fortfarande inte har läst Torka aldrig tårar utan handskar. Nu har det ju ändå gått ett bra tag sedan jag såg TV-serien.

 3. Amanda skriver:

  Jag har inte läst de två första böckerna, men trilogin av Jonas Gardell har jag läst och tycker om den. Trots att den är så sorglig. Jag har även sett mini serien torka aldrig tårar utan handskar. 🙂

 4. Mösstanten skriver:

  Så fint att få en dikt av Emily Dickinson idag! Och prinsessdopen blir jag nyfiken på.

 5. Åsa skriver:

  Två olästa böcker för mig. Dikten kände jag heller inte till, fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.