Topp 10 böcker jag inte är säker på att jag vill läsa

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen, och idag ska vi genomföra livräddning på en av mina bokhyllor. Det är en som vi har byggt själva och skruvat upp på väggen, men åren har fått den att luta på ett väldigt oroväckande vis… Men innan jag börjar flytta ned böcker ska jag försöka klara av veckans Top Ten Tuesday. Veckans ämne är Top Ten Books I’m Not Sure I Want To Read (books you may have bought but aren’t sure if you are into it anymore, books you wanted to read but heard mixed things about, hyped books you aren’t sure about — basically any book that has you going, ”TO READ OR NOT TO READ?”)

The Stranger’s Child av Alan Hollinghurst: Jag köpte den eftersom den jämfördes med Evelyns Waughs En förlorad värld, som jag älskade, men har sedan dess inhandlande mest läst halvljumma recensioner.

Femtio nyanser av honom av E. L. James: Inköpt för att jag skulle se vad hypen handlade om, men det lilla jag har läst gör att jag tror att jag kommer att sitta och gnissla tänder medan jag läser.

Living Dead in Dallas av Charlaine Harris: Jag har köpt fyra Sookie Stackhouse-böcker därför att jag då tilltalades av sättet de var skrivna på. Men jag undrar om jag kommer att gilla dem.

Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig: Arbogamorden. Köpt på bokrean för ett par år sedan och jag började stortjuta redan några sidor in. Vet inte om jag kommer att orka läsa någonsin.

Antique Jade av Oscar Luzzato-Bilitiz: Ett Myrorna-köp som har stått i bokhyllan i ex antal år och stirrat på mig, som jag i efterhand undrar lite halvt varför jag köpte.

Älvorna i Dunderry av Deborah Smith: Ett gammalt bokreaköp som har samlat damm i hyllan i åratal. Jag kommer inte ens ihåg vad den handlar om, men varje gång jag kollar upp det så känns boken ointressant.

Niceville av Kathryn Stockett: Hyllad bok som jag ivrigt införskaffat, men som står i bokhyllan bortglömd tills dess att någon påminner mig och jag tänker att jag kanske skulle läsa den. Hittills har det inte skett.

Adiós a la Reina av Chantal Thomas: Gäller egentligen för alla mina böcker på spanska. Det tar emot att läsa dem.

Skräck och avsky i Las Vegas av Hunter S. Thompson: En klassiker som har blivit stående i hyllan.

Rock Hard: The Autobiography of a Former Alcatraz Inmate av Leon ”Whitey” Thompson: Köpt därför att jag trodde att den kunde vara intressant och jag gjorde ett försök att läsa den. Den var uruselt skriven och blev snabbt förpassad tillbaka till bokhyllan efter cirka 20 sidor.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Topp 10 böcker jag inte är säker på att jag vill läsa

  1. Monika skriver:

    Niceville kan jag påminna dig om 🙂

  2. Lena skriver:

    Niceville har jag i bokhyllan. Den vill jag läsa någon gång när jag kommer till den 🙂

  3. Gillar både Niceville och Living Dead in Dallas 🙂

  4. Therése skriver:

    Tänk vad man köper som bara blir stående! Har en kompis som bara köper böcker hon redan läst och tyckt om… Men visst låter det lite tråkigt?

  5. Lottens Bokblogg skriver:

    Niceville är den enda jag läst av de här 🙂
    Boken om Emma tror jag aldrig jag kommer att läsa, det skulle jag inte orka.

  6. Gia - Bokfrossa skriver:

    50 shades läste jag just för att se vad hypen handlade om, avskydde den…

  7. Johanna skriver:

    Niceville är den enda jag läst, och den tyckte jag om. Kanske kan du ge den ett försök någon gång 🙂

  8. Anna A skriver:

    Niceville/The Help införskaffades relativt nyligen så den är fortfarande intressant för mig. Harris känner jag ung lika som du inför. James läste jag däremot innan hypen och är ändå glad att jag läst igenom, trots uppenbara språkliga tillkortakommanden.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har ännu inte kommit förbi första kapitlet i James bok, men jag ska försöka ta mig vidare. Hon är trots allt en av författarna i min boktolva och jag skulle avsky att misslyckas med den utmaningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.