Topp 10 böcker på höstens TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag på nytt och det känns som om förkylningen äntligen är på väg i rätt riktning. Det gör att jag kan ta tag i veckans Top Ten Tuesday med nya friska tag. Veckans tema är Top Ten Books On My Fall To-Be-Read list.

Här kommer vad jag hoppas hinna med i höst:

Från blogg till business av Tyra Sjöstedt: Jag hittade den här i en bokhög när jag höll på att storstäda. Tydligen har jag lånat den av min syster, men det är så länge sedan jag gjorde det att både hon och jag hade glömt bort att jag hade gjort det…

Kom, min älskade av Pearl S. Buck: Den här lånade jag tidigare i år av min mormor, tillsammans med Pion. Tanken är väl att jag ska ha läst den innan året är slut åtminstone.

I museets dolda vråer av Kate Atkinson: Sista boken till min boktolva-utmaning.

En bit av mig fattas av David Levithan: Sista boken till tre-på-tre.

Stenhjärtat av Katarina Wennstam: En av förra årets julklappar och den enda jag ännu inte har hunnit läsa. Jag ska försöka få den läst innan jul i år.

Britt-Marie var här av Fredrik Backman: När jag fick en förfrågan om ifall jag vill ha recensionsexemplar så var svaret ett rungande ”JA”. Ser så himla mycket fram emot att läsa den här.

Fangirl av Rainbow Rowell: Om jag lyckas läsa fem hyllvärmare, ska jag få köpa den här. Eftersom jag hunnit läsa fyra så hoppas jag hinna med en femte snart så att jag får chansen att göra Rainbow Rowells bekantskap.

Elizabeth Costello av J. M. Coetze: Inköpt enbart för att den är skriven av en nobelpristagare, men när jag läste på baksidan nu när jag var sjuk så insåg jag att den verkligen låter intressant.

Girl Friends: The Complete Collection 2 av Milk Morinaga: Jag läste den första delen tidigare i september och den var så himla söt. Jag måste läsa fortsättningen snart. Vill ju veta hur det ska gå för Mari och Akko!

Priset på vatten i Finistere av Bodil Malmsten: Efter att ha läst hennes bok om att skriva är det kanske dags att stifta bekantskap med henne som skönlitterär författare.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp 10 böcker på höstens TBR-lista

  1. Gia - Bokfrossa skriver:

    Hoppas du gillar Fangirl när du får köpa den, jag tyckte om den 🙂

  2. Anna A skriver:

    Den Atkinson står även i min bokhylla och väntar, men i original. Rowell har jag ju fortfarande inte läst, måsta ändra på det när jag får tillfälle.

  3. Lena skriver:

    Backmans bok måste jag köpa, trots att den förra fortfarande är oläst. Men jag älskade boken om Ove så jag tror säkert jag även kommer att gilla de andra också.

  4. Johanna skriver:

    Det finns som vanligt massor man vill läsa 🙂

  5. Lottens bokblogg skriver:

    Backman – precis!
    Jag har ju läst några av Atkinson och jag tror jag läst just den där. Men minnet är kort…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.