Topp 10 böcker på vinterns TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och veckans tema för Top Ten Tuesday får mig återigen att längta efter snö, då det nämligen handlar om Top Ten Books On My Winter TBR. Suck, vill bädda ned mig under en varm filt med en mysig bok och bara se hur snön sakta faller ned. Förhoppningsvis kommer vintern så småningom.

Time After Time av Tamara Ireland Stone har jag lånat av min syster, och är en uppföljare till Time Between Us som jag läste tidigare i höst.

Det flammande korset av Diana Gabaldon är den sista av de Outlander-böcker jag har hemma. Sedan får jag vänta och se om jag får de andra i julklapp.

Några av mina eventuella julklappsböcker. Jag lär ju åtminstone få någon bok i julklapp och någon av dem bör jag läsa i vinter.

Harry Potter and the Deathly Hallows av J. K. Rowling är den av Harry Potter-böckerna som jag har kvar, och den ska jag börja på snart. Det är för övrigt en favorit i serien.

The Dream of Scipio av Iain Pears började jag läsa för ett tag sedan, men fick hem en del recensionsexemplar som gjorde att jag ställde tillbaka den i hyllan. Det låter som ett intressant upplägg.

Elizabeth Costello av J. M. Coetze hade jag med på min förra lista över de böcker jag ville läsa under hösten, men det har inte blivit av. Den verkar bra, men kanske något för tungläst för mig just nu. Under vinterns lopp ska jag förhoppningsvis börja må bättre.

The Sherlock Holmes Handbook av Ransom Riggs är en faktabok om de olika metoder som Holmes använder sig av. Köpte den i somras och det kliar lite i fingrarna efter att börja läsa den.

The Left Hand of Darkness av Ursula Le Guin är en av hennes mest kända böcker. Det jag har läst av henne hittills har jag verkligen gillat.

Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman har jag velat läsa sedan 2012, så det kanske är dags nu i taget.

En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella verkar lättsam och underhållande, och jag vet av erfarenhet att Kinsella kan vara riktigt rolig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp 10 böcker på vinterns TBR-lista

  1. Monika skriver:

    The Sherlock Holmes Handbook låter som en intressant bok.

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Ska bli väldigt intressant att se vad du tycker om LeGuins bok!
    Sen måste man ju ha plats för julklappsböckerna också…

  3. Anna A skriver:

    Flera på denna lista som jag är sugen på 🙂 Gabaldon är ju inte fel tex och The Sherlock Holmes Handbook låter ju spännande.

  4. Therése skriver:

    Denna Gabaldon alltså. Undras när jag finner tid att läsa, känns som jag kommer fastna. Den är ju så tjock! Kanske något för lilla läsplattan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.