Topp 10 filmatiseringar jag ser fram emot

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och jag går och väntar och väntar på besked. Sjukvården verkar dock inte röra sig alltför snabbt. Det är svårt att koncentrera sig på det vardagliga, men lite Top Ten Tuesday bör jag klara av. Veckans tema är Top Ten Book To Movie Adaptations I’m Looking Forward To or Ten Book To Movie Adaptations I Still Need To Watch.

Det blir den första varianten av temat. Filmerna befinner sig på lite olika produktionsstadier och i de fall där det finns, eller snarare där jag har hittat, så har jag inkluderat trailern också.

Dödsritten av Maggie Stiefvater: Det är inte helt hundra att det här blir av. Ett bolag har köpt rättigheterna och manus har skrivits. Nu gäller det bara att hoppas, hoppas, hoppas.

Through the Looking Glass av Lewis Carroll: Nästa år följer Tim Burton upp sin succé från 2010. Filmerna är ju bara löst inspirerade av böckerna, men det är riktigt snyggt.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem av J. K. Rowling: Det ska bli lite spännande att se vad det blir av det här, med tanke på att boken är ett kryptozoologiskt uppslagsverk. Sedan är ju Eddie Redmayne sällan fel.

The Danish Girl av David Ebershoff: Jag har faktiskt inte läst boken, men filmatiseringen har funnits på min måste se-lista sedan jag först såg trailern. Det ser helt spektakulärt och eftersom den har Sverigepremiär på min födelsedag måste ju någon gå med mig.

Mockingjay av Suzanne Collins: Nu i november kommer den fjärde och avslutande filmen. Jag är försiktigt optimistisk, men tror inte den kommer leva upp till de första två.

The Price of Salt av Patricia Highsmith: Jag blev väldigt besviken på boken, men jag har stort förtroende för Cate Blanchetts skicklighet så jag tror jag att Carol kommer vara riktigt bra.

Pojkarna av Jessica Schiefauer: Jag hade ingen aning om att det här skulle bli film förrän jag började kika runt. Svensk film brukar inte vara min grej, men det här kan nog bli riktigt bra.

Allegiant av Veronica Roth: Visserligen har jag fortfarande inte sett Insurgent, men jag vill ändå se slutet av serien. Nu har de ju hängt på trenden att dela upp sista boken i två delar även här, vilket jag har svårt att se hur det ska fungera i det här fallet.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp 10 filmatiseringar jag ser fram emot

  1. Monika skriver:

    Nu har jag ju inte läst Pojkarna, men efter att ha läst När hundarna kommer så har jag funderat på att göra det. Och om det blir film så lär jag väl se den också 🙂

  2. Bokprinsessorna skriver:

    Oj hade ingen aning om att dödsritten var tänkt att bli film. Häftigt i sådana fall! 🙂

  3. Freja skriver:

    Jag har bara läst Lewis Caroll, och i kombination med Tim Burton kan det inte bli annat än magiskt!

  4. Lottens bokblogg skriver:

    Pojkarna? Den har jag ju tänkt läsa. Och vips fick jag ett skäl till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.