Topp tio böcker jag önskar mig i julklapp

Topp Tio Tisdag

Dan före doppardagen! Idag ska granen kläs och julklappar bäras upp till mormor och morfar, men först tänkte jag ta itu med Top Ten Tuesday. Givetvis är veckans tema lite juligt: Top Ten Books I Wouldn’t Mind Santa Bringing This Year.

Diana Gabaldon får var en samlande punkt för de Outlander-böcker jag ännu inte har: Snö och askaSom ett eko och Skugga av svek.

Prince Lestat av Anne Rice kommer jag inte kunna läsa med en gång eftersom jag inte är ikapp med serien, men hindrar det mig från att vilja ha den? Nej! Jag får köra ett Vampyrkrönikan-race nästa år.

The Daylight Gate av Jeanette Winterson är jag vansinnigt sugen på och har varit sedan den kom ut. Jag håller tummarna för att den finns under granen imorgon. Det skulle i så fall bli första gången jag läser Winterson på originalspråk!

The Paying Guests av Sarah Waters är hennes senaste bok som utspelar sig under 1920-talet. Eftersom hon är en av mina favoritförfattare, så hoppas jag på att hitta den här under granen.

Old Possum’s Book of Practical Cats av T. S. Eliot är jag fruktansvärt sugen på efter att ha sett musikalen som inspirerats av den. Katter och Eliots poesi kan ju aldrig gå fel.

När kejsaren var gudomlig av Julie Otsuka vill jag hemskt gärna läsa, eftersom jag älskade hennes andra bok så himla mycket.

Luna av Julie Anne Peters låter så himla intressant om en ung transperson. Den verkar riktigt bra.

Made of Stars av Kelley York verkar riktigt bra om två syskon som älskar samma pojke och som dras in i hans trassliga hemliv.

Dance of Shadows av Yelena Black upptäckte jag genom omslagsonsdag. Det låter som typisk amerikansk ungdomsbok, men jag är svag för balett och vill läsa mer böcker som handlar om det.

Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström hoppas jag verkligen att jag får i julklapp. Förra året hittade Mattias hit och jag skäms lite över att jag ännu inte har läst hans bok…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp tio böcker jag önskar mig i julklapp

 1. Carro skriver:

  Diana Gabaldon fick vara med hos mig med, fast att jag inte ens gillade Främlingen.. Men att sluta en serie efter första boken? Nej, det är inget för mig.

 2. Monika skriver:

  Sarah Waters bok är jag lite nyfiken på. Hoppas du får den och läser den snart 🙂

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Jag såg När kejsaren var gudomlig i bokhandeln i går och tänkte att den borde jag ju önskat mig!

 4. Mattias Boström skriver:

  Olästa böcker ska man aldrig skämmas över. Olästa böcker ska man bara längta efter! Jag håller tummarna i år igen – det tillhör numera mina jultraditioner att kolla in din blogg och se om du får boken eller ej.

 5. Lena skriver:

  När kejsaren var gudomlig skulle även jag vilja ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.