Topp tio mål för det nya året

Topp Tio Tisdag

Årets första Top Ten Tuesday handlar givetvis om Top Ten Resolutions We Have For 2015 (can be bookish, personal resolutions, ”I resolve to finally read these 10 books, series I resolve to finish in 2015, etc.) Eftersom jag inte är så förtjust i nyårslöften har jag ändrat det till mål att sträva emot och blandar lite personliga mål med det bokiga.

Få klart min uppsats. Årets största och viktigaste mål. När jag mådde dåligt blev den nedprioriterad eftersom jag hade heltidsstudier att klara av, men nu i vår ska den bli klar.

Läsa 100 böcker. Mitt ständiga mål.

Läsa om Berättelsen om Narnia. Jag har velat läsa om den här serien i flera års tid och nu är det äntligen dags. Jag har redan hunnit läsa första boken, vilket lämnade en skön känsla efter sig. Det kommer bli bra, det här.

Klara min Boktolva. Jag har verkligen valt ut 12 spännande författare, så det känns som om det här kan bli bra.

Klara Kaosutmaningen. Jag är rädd för att jag kanske har råkat göra den för enkel, men vi får väl se vad ni andra säger om den.

Ha läst mina julklappsböcker från 2015 innan julafton. Eftersom de alla är väldigt lockande så tror jag inte att detta kommer vara svårt att ro i land.

Läsa 5 hyllvärmare innan jag får köpa en ny bok. Det gick ju lite sisådär förra året, men till min förvåning hade jag faktiskt minskat antalet inkomna böcker. Så det verkar vara rätt väg att gå.

Försöka läsa författare från fler länder. Jag läst författare från 17 olika länder förra året, men förblev väldigt eurocentrisk. Afrika är en kontinent jag inte har läst särskilt mycket från och som jag skulle vilja utforska.

Att läsa en bok på spanska. Jag läste spanska i ungefär 8 år, men har inte alls använt språket sedan jag slutade gymnasiet. Det känns som om jag kanske skulle försöka hålla språket vid liv.

 Njuta av läsningen. Det allra viktigaste av allt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Topp tio mål för det nya året

 1. Monika skriver:

  Wow, inga dåliga mål! Hoppas du når dem allihop 🙂 Blir nog mest imponerad om du läser en bok på spanska 😉

 2. Boklysten skriver:

  När jag läser ”Läsa julklappsböckerna innan nästa julafton” blier jag ännu gladare för att jag sa till att jag inte ville ha några böcker som julklapp.

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Jag tror jag också måste sätta målet att ha läst alla julklappsböckerna innan nästa jul 🙂 Men då måste jag först införskaffa del 2 i en serie som jag saknar.

 4. Lena skriver:

  Läsa hyllvärmare är prioritet nummer 1 för mig detta året.

 5. [Anna] skriver:

  Jag måste oxå minska mina olästa och då även minska de där böckerna som hela tiden flyttar hem!!

 6. Ser ut som bra målsättningar 🙂 Måste bara få rekommendera en sydafrikansk bok – Tsotsi av Atol Fugard, grym, men suveränt bra!

 7. Om du vill läsa böcker från nya länder får du gärna vara med på min Världsomsegling, jag har ändrat lite så den blir inte direkt en utmaning längre. Kika in om du är intresserad 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.