Topp Tio Tisdag: De mest frustrerande karaktärerna

Topp Tio Tisdag

Jag hoppas kunna ta itu med att svara på kommentarer senare ikväll. Dessvärre tror jag att jag måste ge upp hoppet om att läsa inlägg på bokbloggsjerkan och en smakebit på söndag, då jag har blivit ganska dålig. Det är nästan så att jag undrar på om jag har lyckats få maginfluensan.

Denna vecka ska vi på initiativ av The Broke and The Bookish lista de tio mest frustrerande karaktärerna någonsin. Jag kommer bara på åtta, men här är min lista:

1. Isabel Culpepper från The Wolves of Mercy Falls är egentligen en karaktär jag tyckte om. Jag tyckte om att hon hade skinn på näsan. Vad jag inte gillade var hur hon under senare delen av trilogin kutade runt och bjäbbade till Sam att han ”måste göra något”. Varför kunde hon inte gör något själv?

2. Ron Weasley, från Harry Potter, och jag har inte kommit överens sedan seriens början. Jag tycker inte att en bästa vän som konstant blir svartsjuk och sviker är något att hänga i julgranen.

3. Ytterligare en Weasley på listan: Ginny Weasley. Jag kan inte riktigt förklara vad det är som irriterar mig så mycket med henne, men jag önskade mig definitivt mindre av henne.

4. Christine som är huvudpersonen i Before I Go To Sleep av S J Watson. Beror främst på att hon till stor del tycker så oerhört synd om Ben därför att han måste ta hand om hushållet och använder uttryck som ”ge sig själv till sin man”, vilket ger mig kväljningar.

5. Aislinn i Melissa Marrs Mer än ögat-serie har drivit mig till vansinne på sista tiden. Hennes attityd i Berusad av evigt liv var riktigt irriterande. Jag har ett förslag till henne: prata med din pojkvän!

6. Bella från Twilight är en väldigt enerverande karaktär. När jag läste böckerna, så var det bara ett fåtal tillfällen som hon hade personlighet. Efter att Edward hade lämnat henne, tyckte jag nästan om henne som karaktär. Men all personlighetsutveckling hon hade gjort flög ut genom fönstret när han kom tillbaka.

7. Therese är huvudpersonen i Patricia Highsmiths The Price of Salt och är lynnig som ett litet barn. Jag kan inte förstå varför alla tycks vilja hångla med henne.

8. Seth Hammerstaal är en karaktär från Överenskommelser av Simona Ahrnstedt och i typisk romance-stil tycker jag att han är något av en jubelidiot. Allting skulle gå så mycket mer smärtfritt om han faktiskt pratade med Beatrice, istället för att göra en massa dumma antaganden.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp Tio Tisdag: De mest frustrerande karaktärerna

 1. Nilmas Bokhylla skriver:

  Åh Ginny som är en av mina favoriter 🙂

 2. Jag kan bara hålla med om Ron och Ginny. Jag gillar till exempel Weasleyfamiljen och dramat de medför men jag tycker att Ron är en ganska meningslös människa som egentligen bara drivs av avundsjuka och mindervärdeskomplex.

  Jag skulle tycka att det var jobbigt att ha en sådan kompis i alla fall. Jag har egentligen inga problem med Ginny som karaktär. Det jag inte gillar är att Harry och Ginny gifter sig. Varför i h– vill man ha någon som är så lik som döda mamma och som dessutom idoldyrkade en de första 10-11 åren av sitt liv? Det är bara creepy.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag blir lite irriterad på att Ron ska framstå som världens bästa kompis när jag verkligen upplever att det enda han gör är sviker.

   Harry lär nog inte ha så många minnen av sin mamma för att jag ska tycka att det är creepy. Då är det där idoldyrkandet värre och inte direkt grunden för ett sunt förhållande.

 3. Carro skriver:

  Jag gillar inte heller Ginny, främst för att Harry Potter blir tillsammans med henne sen. Inte okej!

 4. Nilmas Bokhylla skriver:

  Sv: Ah, så kan det vara ja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.