Vad jag har gett bort

Eftersom jag är jag, så har jag förstås gett bort en del böcker. Det var inte tänkt så från början, utan jag skulle i år försöka undvika att ge bort böcker, men så hittade jag de där böckerna som folk bara måste läsa. På så sätt fick alla i familjen en bok från mig.

julklappar

julklappar2

Orka torka av Lotta Sjöberg är en sådan bok som jag tänkte direkt att min mamma nog skulle vilja ha när jag först hörde talas om den. När hon sedan önskade sig den, visste jag att jag satt på en bra julklapp.

Naturlära av Lars Lerin är ett riktigt praktverk som jag har gett bort till min morfar. Den blev mycket uppskattad!

Familjen och snuset – om släkten Swartz som byggde Norrköping av Bertil Swartz är ytterligare en bok till min morfar. Min släkt kommer från Norrköpingstrakten och morfar är släktforskare, vilket gör honom även intresserad av lokalhistorien.

Älskade hund av Michele Hanson fick min hundälskande mormor.

Divergent-trilogin av Veronica Roth gav jag till min syster med en stark förhoppning om att hon ska gilla den.

The Narrow Road to the Deep North av Richard Flanagan fick pappa, som är väldigt intresserad av andra världskriget. Eftersom den här handlade om en lite annorlunda plats jämfört med vad det vanligtvis gör tänkte jag att det kanske skulle kunna vara intressant.

Blondie: Parallel Lives av Dick Porter och Kris Needs är ytterligare en klapp till min pappa. Han är ett fan av Debbie Harris, så jag tänkte att den här boken skulle passa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vad jag har gett bort

  1. Lena skriver:

    Vilka fina böcker att ge bort.

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Kul att se! Jag fick Flanagans bok av min mamma.

  3. Carro skriver:

    Haha, jag är också en sådan som gärna ”prackar på” folk i min närhet böcker. Helst under hela året 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.