Valentina av Evie Blake

valentina2

Betyg:
Författare: Evie Blake
Originaltitel: Valentina
Översättare: Mia Ruthman
Serie: Valentina, #1
Förlag: Bazar (2014)
Antal sidor: 381 sidor
Recensionsexemplar: Ja. Tack så hemskt mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Handling

Modefotografen Valentina Rosseli har nu i sex månader bott tillsammans med den hemlighetsfulle Theo. Ett faktum som förvånar både Valentina och hennes vänner, eftersom hon inte är den som brukar vilja binda sig. Theo försvinner dock iväg på en mystisk affärsresa. Samtidigt får Valentina ett fotografiskt uppdrag som kommer att få henne att utvärdera vem hon är och att hon dyker ned i en mörk, upphetsande värld.

Kommentarer

Evie Blake är ett pseudonym som döljer den brittiska författaren Noelle Harrison. Hon är inte någon främling för att skriva erotisk litteratur och det är heller inte en genre som är helt främmande för mig. Inledningsvis blir jag lite småförtjust i språket som hon använder och som gör att Valentina skiljer sig från andra inom genren, likaså hur berättelsen är uppbyggd gör den lite annorlunda.

Men det går inte att komma ifrån att poängen med erotisk litteratur, som jag har förstått det, är att den ska vara upphetsande. Åtminstone lite eggande. Jag tycker inte Valentina är något av det. Att skriva att något är erotiskt räcker inte till, utan det måste gestaltas. Pirrandet i huden, åtrån som stiger, känslan i kroppen – på något sätt måste det förmedlas till läsaren. Att ägna tid åt att bygga upp en sexscen som sedan är över på ett stycke och då beskrivs i princip som ”han tränger in i henne, hon klättrar mot sin orgasm, de är som en”, känns som ett, ursäkta ordvalet, antiklimax.

Berättelsen är uppdelad i två delar: huvudhistorien som handlar om Valentina och sidohistorien som utspelar sig på 20-talet i Venedig. Hur dessa knyts samman är långt ifrån snyggt, men jag är glad att berättelsen om 20-talet är där eftersom det är det mest intressanta med berättelsen. Louise, eller snarare Belle, intresserar mig och det är hennes delar av historien som jag vill läsa. En överklassfru som prostituerar sig själv för att det får henne att känna sig levande är en intressant karaktär.

Dessvärre tappar jag snabbt intresse för Valentina och hennes historia. I början, när mycket handlar om hennes fotografi, tycker jag att hon är intressant. Men senare övergår nästan allting till att kretsa kring hennes jakt på Theo, hur mycket hon behöver honom, och etcetera. Jag blir trött på det. Det är illa när det mest intressanta med en karaktär är beskrivningen av hennes kläder.

Jag kan inte komma över känslan av att boken är alldeles för lång. Den är nästan 400 sidor och jag tappar intresset redan runt mittsträcket. Mitt intryck sänks från att vara en bok, som tack vare att författaren har ett intressant språk, är en ganska solid trea, till att vara en något för utdragen bok som förtjänar en tvåa, till att den får en etta därför att jag bara önskar att den skulle ta slut någon gång.

Valentina är således en bok som jag känner är alldeles för utdragen och det gör att min inledande positiva känsla snabbt förbytts mot leda.

Andra böcker i serien

Valentina

Valentina Unleashed

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Valentina av Evie Blake

  1. Pingback: Månadsrapport: Februari 2014 » C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Kaosutmaningen 2.0 » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.