Veckans skörd #125

Nu har jag gjort en räd till biblioteket än en gång. Jag lyckades i alla fall minska ned antalet antalet lånade böcker med en denna månad:

biblioteksböcker

We Should All Be Feminist av Chimamanda Ngozi Adichie är en av de böcker jag tänker läsa nu när Jorden runt-utmaningen för oss till Afrika. Jag har visserligen lyssnat på TED-pratet, men det kan vara intressant att läsa också.

True Murder av Yaba Badoe är också en bok som jag ville läsa till Jorden runt-utmaningen. Den har jag redan hunnit läsa och den var inte alltid

Miniatyrmakaren av Jessie Burton tänker jag att jag lånar hem, men det blir inte säkert att jag läser den. Fast det känns nog som att jag kommer att göra det…

Sedan har jag varit så duktig i år och läst många hyllvärmare, att jag tänkte att jag skulle unna mig två böcker. (Jag har på något sätt förträngt bokrean). Det har inget alls att göra med att Bokus hade ett frestande klassikererbjudande:

klassiker

Tess of the D’Urbervilles av Thomas Hardy brukar min mamma prata gott om och jag har velat läsa något av Hardy sedan jag såg ett inslag om filmatiseringen av Far From the Madding Crowd förra året. Det ska bli spännande att läsa den här.

Anna Karenina av Leo Tolstoy har jag velat läsa sedan jag kom underfund med att Tolstoy inte alls är torr och tråkig. Jag älskar ju dessutom två av filmatiseringarna, den med Greta Garbo och den med Keira Knightley.

Och så kom det hem ett överraskningspaket igår:

nakenlek

Nakenlek är andra boken i Katerina Janouchs trilogi om Rosanna Wilde. Tack så mycket, Piratförlaget!

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Veckans skörd #125

  1. Nu får jag verkligen kämpa med mig själv för att inte beställa några klassiker..

  2. annamariaa skriver:

    Chimamanda Ngozi Adichie verkar som en jätte duktig författare, ska bli roligt och se vad du tyckte om hennes lilla bok. Kram

  3. Sara Pepparkaka skriver:

    Jamen, lite kan en väl frisera i minnet av inhandlade böcker. Eller: what happens in bokrea stays in bokrea..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.