Veckans skörd #133

Jag kom på att jag har glömt att visa upp en film som kom hem till mig för nästan en månad sedan. Den här hade jag nämligen förbokat:

danish girl

The Danish Girl nådde inte helt upp till mina höga förväntningar, men det är onekligen en bra film. Jag vill se om den rätt så snart, eftersom jag nu är kryare och kanske lite mer alert vilket säkert gör upplevelsen ännu bättre.

Under mitt blogguppehåll har jag också, som sagt, passat på att åka bort på semester, ned till Skåne. Under semestrar känns det som om regler inte gäller längre, vilket gör att mina bokinköp kan stiga kraftigt. Så även fallet denna gång.

Jag började lite försiktigt. Vi besökte Bokhandeln i Ystad, som jag hade positiva minnen av från tidigare besök. Denna gång hittade jag inte alls lika mycket, men detta fick följa med mig hem:

semester1

En skrivbok med motiv från Alphonse Mucha, en av mina favoriter inom art nouveau-rörelsen, och så Samlade dikter av Bodil Malmsten. Jag har inte läst något av hennes lyrik, men har blivit förtrollad av de stycken ur Det här är hjärtat som folk har citerat.

Det här var alltså måndagen den 4 juli. Jag gick sedan resten av veckan och kände mig jätteduktig eftersom jag inte hade köpt en enda bok till. Sedan kom fredagen. Fredagen då vi åkte in till Malmö och SF-bokhandeln. Som ni kan se förlorade jag konceptet totalt:

semester2

Jag var tvungen att ladda upp med en hel del böcker på engelska, eftersom det känns som om jag läser alldeles för lite på engelska för närvarande. Åtta böcker var kanske överkurs.

 • The Raven King av Maggie Stiefvater är sista delen i serien Kretsen. (Och jag sa ju att jag inte kunde vänta på att den skulle komma på svenska!) Jag har redan hunnit läsa den.
 • The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black skrev Bokhuset om precis innan jag åkte och jag blev nyfiken. Jag har redan hunnit läsa och blev väldigt förtjust.
 • Imprudence av Gail Carriger är andra delen i hennes serie The Custard Protocol. Första boken var inte helt övertygande, men jag är så förtjust i den här världen att jag fortsätter att läsa.
 • Kings Rising av C. S. Pacat är sista delen i hennes Captive Prince-trilogi, som jag har väntat på sedan 2013. Jag tror att jag ska unna mig att läsa den här när jag har läst ut Dostojevskij.
 • The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood är en riktig feministisk klassiker. Hon är dessutom en författare jag är fruktansvärt nyfiken på.
 • The Scottish Prisoner av Diana Gabaldon är tredje delen i hennes serie om Lord John, men jag hoppas kunna läsa den även om jag bara har läst första. Särskilt som Jamie från Outlander ska vara med!
 • A Trail of Fire av Diana Gabaldon är en samling noveller som utspelar sig i Outlander-universumet. Jag måste erkänna att jag håller på att få lite Gabaldon-abstinens.
 • You’re Never Weird on the Internet (Almost) av Felicia Day är en självbiografi. Jag har ingen större relation till Day, annat än att hon verkar vara en väldigt skön människa.

Jag fick också en present av min kära mor:

semester3

Jag har ju börjat samla lite smått på pop vinyl-figurer och Hermione blir min fjärde. Nu får hon stå framför mina Harry Potter-böcker i väntan på fler kamrater. Jag har ögonen på Dobby, Snape och Voldemort.

När vi letade efter en annan butik så råkade vi snubbla över en oväntad syn: Bokhandeln i Ullared, som var på tillfälligt besök i Malmö. Där hade de ett erbjudande om 3 böcker för 100 kronor och de hade ju en del roligt, så jag trillade dit även där:

semester4

Det fanns en hel del fint där inne, men dessa var vad jag kom hem med:

 • Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna av William Joyce var väldigt populär precis när jag började blogga, och jag förstår varför efter att ha läst den. Jag läste den på vägen tillbaka till Ystad.
 • Croissants till frukost av Annika Estassy är en författare jag är väldigt nyfiken på. Dessutom blev jag förälskad i det här omslaget när hon visade designprocessen på Debutantbloggen.
 • Mitt liv med Bob av James Bowen fick jag av mamma, eftersom hon behövde ytterligare en bok för att komma upp i tre. Jag har inte läst den föregående boken, men den kan jag kanske låna på biblioteket.
 • Våra mest älskade sagor innehåller lite olika typer av sagor. En del är, som synes, illustrerade av John Bauer, andra av de som kom efter honom.

Sedan tittade vi in på ytterligare en outlet, Save-a-Lot, i Skurup där jag hittade en film och kokbok:

semester5

När vi hade varit hemma ett tag, så överraskade min mamma mig med ytterligare en present:

studentköket

Hon vet att vägen till mitt hjärta går genom kokböcker. Det finns en hel del spännande saker, men det är efterrättssektionen som får mitt hjärta att klappa lite extra. Jag är rätt så dålig på att göra efterrätter, men här fanns det en del jag måste göra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Veckans skörd #133

 1. Annette skriver:

  Böcker är väl ändå bra saker att släppa på reglerna för tycker jag 🙂 Jag älskade Diana Gabaldons första bok i Outlanderserien och något år senare kom filmatiseringen av den, den var nästan ännu bättre. Sedan fastnade jag och har varken läst de andra böckerna eller sett filmatiseringen av den andra boken. Vet verkligen inte varför, så fast som jag ju var.

  Kokböcker är min stora last… och att laga mat, bjuda på den och äta själv. Genom åren har jag tagit mig igenom olika inriktningar; ett tag var det crossover, sedan mexikanskt, japanskt, LCHF, GI, franskt… det finns ju så mycket gott att laga! Nu börjar jag dra litet mer åt ganska enkel och ren mat, förutom grytor som tillhör favoriterna. ”Studentköket” ser ut som en bra bok, det får gärna vara snabblagat, enkelt och inte för dyrt 🙂

  Anteckningsboken var fantastiskt vacker, jag fortsätter att älska fina block och pennor på samma sätt som när jag var barn.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har älskat i stort sett hela Outlander-bokserien, så jag har lite abstinens nu när det inte finns någon ny bok. Men då kan jag ju läsa noveller som utspelar sig i det universumet istället 🙂

   Matlagning är himla kul 🙂 Jag har hittills inte följt någon inriktning, utan lagar bara det som jag faller in för eller får någon fix idé om. Men jag tycker mycket om asiatiskt och kryddstark mat, så det kan bli en del sådant.

   Fina anteckningsböcker gör det bara lite extra kul att skriva 🙂

 2. Vilka fina fynd du har gjort :). Den där anteckningsboken var verkligen vacker!

 3. Monika skriver:

  Den där Ullaredsaffären i Malmö gick jag förbi vid något tillfälle, men den var inte öppen och det stod heller inga öppettider på dörren. Lite besviken blev jag allt. Men kanske var det lika bra 😉

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Vi var på SF-bokhandeln i Sthlm men var ovanligt återhållsamma. I Malmö förra året var vi på en förlagsbokhandel i samma hus som hotellet vi bodde. Mycket farligt 😉

 5. Lena skriver:

  Jösses så mycket trevligt du köpt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.