Veckans skörd #138

Det var ett tag sedan jag gjorde ett sådant här inlägg sist och den första boken är faktiskt införskaffad för ett par veckor sedan, när vi tog en tur till Söderköping och deras gästabud. Inte nog med att staden är vacker som få, utan där ligger också Söderköpings bokhandel som är en kombinerad bokhandel/antikvariat. Jag köpte en bok där, men den har jag läst sedan länge:

hasten-och-hans-pojke

Nämligen Hästen och hans pojke av C. S. Lewis. Det är lite roligt hur jag har snubblat över de här utgåvorna som jag vill ha i ordning hittills. Nu har jag tre av dem, bara fyra kvar.

Sedan fick jag mejl från Piratförlaget om en bok som jag riktigt har längtat efter:

bjornstad

När de undrade om jag ville recensera Björnstad av Fredrik Backman var jag ju självklart tvungen att tacka ja. Det är bara en av höstens mest efterlängtade böcker. Recensionsdatum är 21 september, så i nästa vecka får ni veta vad jag tycker.

Sedan har det blivit att jag har handlat lite för att fira och som tröst. Jag har bland annat fått hem mitt examensbevis och lite dåliga nyheter angående hälsan, som jag försöker smälta och som jag kommer att skriva en rad om när jag har gjort det.

Mest som tröst fick den här lille filuren bli:

severus-snape

Som ni alla vet vid det här laget är Severus Snape min favoritkaraktär i Harry Potter. Jag har därför försökt få tag i honom som Pop! Vinyl under längre tid, men han verkar inte ha funnits tillgänglig i Europa. Det gick inte att beställa honom från Amazon heller. På instagram upplyste dock Tickmicks bokblogg mig om att Webhallen hade fått in honom på nytt. Lyckan var stor!

För att fira att jag har fått hem mitt examensbevis till sist, gjorde jag en liten Adlibrisbeställning:

fira

 • Luna av Julie Anne Peters har jag velat läsa hur länge som helst. Det är en bok som handlar om en transtjej. Jag blev lite mer tveksam till den när jag nu insåg att den är skriven helt ur systerns synvinkel, vilket jag inte hade uppfattat tidigare. Men den kan nog vara bra.
 • Prince’s Gambit av C. S. Pacat har jag ju redan läst, men jag måste ha hela trilogin i min hylla. Kan ju inte sakna mittenboken, liksom. Dessutom är det kanske läge att läsa om den eftersom det i den tryckta upplagan tillkommit ett nytt kapitel.
 • Violin av Anne Rice är en av hennes fristående böcker. Handlar om ett spöke som spelar fiol och tjejen som blir indragen i det han ställer till med i jakt på att släppas fri från sin plåga.

Det var det för denna gång. Har du läst någon av dessa? Blir du nyfiken på någon av dem?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckans skörd #138

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Det där med hälsan låter ju inte alls bra 🙁 Hoppas det vänder.
  Många fina böcker har hittat hem till dig! Björnstad kom idag för mig och jag längtar redan…

 2. Monika skriver:

  Det känns lite som att du snart måste ha haft tillräckligt med elände så jag hoppas att det kommer en ljusning, av något slag.

  Björnstad har Tomten fått veta att jag önskar mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.