Veckans skörd #30

I början av semestern, sa min mamma mig: ”Nu är det semester. Nu gäller inte ditt köpstopp.”

Jag tog henne på orden. Det var ju semester, som sagt.

Höganäs Bok Outlet

Bland det första vi gjorde när vi hade kommit ned till Skåne var att besöka Höganäs bok outlet. Det låter ju rent livsfarligt och jag hade räknat med att komma därifrån med en armknäckande hög med böcker. Så blev inte riktigt fallet. Se själva:

semesterbokoutlet

Jag gick och konkade runt på inbundna böcker av Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman och Jakobs värld av Jodi Picoult en bra stund, men de åkte tillbaka på borden. Istället blev det de fyra ni ser ovan.

 • Syndafall i Wilmslow av David Lagercrantz såg jag att de hade på sin hemsida, så jag gick och spanade efter den. Jag har varit sugen på att läsa den sedan Fiberglasodin tipsade om den förra året.
 • Min min när jag fick syn på Merrick av Anne Rice måste ha varit rätt obetalbar, alternativt skrämmande, och jag roffade åt mig den i all hast. Visserligen är det en bok mellan den och Memnoch the Devil, men jag tror att Merrick är rätt fristående och kan läsas rakt upp och ned.
 • A Mercy av Toni Morrison inhandlades främst därför att jag har varit nyfiken på Morrison ett tag sedan.
 • Elizabeth Costello av J. M. Coetzee plockades mest ned för att det fanns ett erbjudande om engelska pocketar. Men jag kan inte komma på att jag skulle ha läst någon sydafrikansk författare tidigare så det låter intressant.

Av dessa fyra håller jag på att läsa en av dem just nu. Av de som återstår, tror jag att nobelpristagarna kommer bli liggande ett tag medan jag läser Merrick ganska snabbt.

Beredskapsmuseet

Vapen och krig är inte helt hundra min grej. Och det känns lite märkligt att jag lyckades komma ut från detta museum med en kasse böcker.

semesterberedskapsmuseet

Det var ett erbjudande om att få köpa tre böcker för 200 kronor och efter en snabb blick på internetbokhandlarna, kan jag säga att jag gick med vinst.

 • Maus av Art Spiegelman har jag hört talas om tidigare och tyckt att den verkar lite intressant. Om det inte hade varit för museet är det osäkert om jag någonsin skulle ha fått tummen ur och läst den. Det hade varit tragiskt, därför att den är riktigt bra.
 • Nazisternas kvinnor III av Anna Maria Sigmund är rätt uppenbart vad den handlar om. Det känns som om det kan vara spännande läsning.
 • Mannen utan öde av Imre Kertész har jag hört talas om någonstans. Kanske en bokblogg? Den verkar riktigt bra.

Av dessa tre har jag läst en och det är Maus. Den var en av de böcker som botade min lässvacka. De andra två får vänta ett tag i och med att det har blivit mycket andra världskriget den senaste veckan och jag inte orkar med mer.

Min vanliga frestare: Akademibokhandeln

Det här var min minst genomtänkta runda och därför blev den dyrast. Men det var böcker som jag har varit sugen på ett tag nu som fick följa med.

semesterakademibokhandel

 • Borde vara död av Pål Eggert låter riktigt spännande.
 • Den andre Will Grayson av John Green och David Levithan satte jag upp på min to read-lista på Goodreads efter att jag hade läst Liten parlör för älskande. Egentligen letade jag efter Jag, En , men den här var lika efterlängtad.
 • Francesca av Melina Marchetta kändes det som om jag var tvungen att läsa efter att ha blivit så betagen av Jellicoe Road. Det är mycket möjligt att Marchetta kan vara en ny favoritförfattare.
 • Hon är inte jag av Golnaz Hashemzadeh har Lotten sålt in mig på, även om jag varit intresserad sedan jag först hörde talas om den. Snart ska jag läsa den.

Av dessa fyra har jag läst två – Francesca och Den andre Will Grayson – och tror nog att jag kommer läsa de andra två i juli också.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #30

 1. Lena skriver:

  Härlig bokskörd!!

 2. Monika skriver:

  Höganäs bok outlet råkade jag hamna på för två år sedan och jag hade nog kunnat plocka på mig en del där, men lyckades hålla det till fyra böcker.

  Personligen tycker jag att det gjorde helt rätt i att lägga tillbaka Kerstin Ekmans bok 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag hittade inte så mycket som jag tyckte var roligt och alla var chockade när jag kom ut med minst böcker. Det som var roligt var att min syster, som inte läser så mycket, köpte tre delar i en bokserie som hon sedan praktiskt taget sträckläste.

   Förstår det 😉 Jag gjorde mest en sorts beräkning i huvudet att här har vi två tjocka inbundna böcker, det är första heldagen i Skåne, jag kommer köpa mer böcker, hur ska jag få hem allt? Jag ville inte att det skulle bli som förra året när jag hade ett gäng tunga inbundna böcker i knäet på vägen tillbaka.

 3. Vad kul med så många nya böcker 🙂
  Jag ska gå på stan i helgen och shoppa lite, det finns så många böcker jag vill ha och listan blir ju bara längre och längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.