Veckans skörd #56 Bokreaångest, bokreaångest är min arvedel

Nu är den här. Bokrean. En period som kännetecknas av värkande armar och lätt ångest över att jag alltid köper alldeles för mycket böcker. Även så i år.

Akademibokhandeln

Vi börjar i kronologisk ordning, tycker jag. Det har blivit lite av en tradition att jag, syster och mamma åker till Akademibokhandeln runt sju vid reastarten och spenderar en tid där innan skola/jobb. Jag var som alltid beväpnad med en lista, men för en gångs skull var jag inte värst: min syster köpte hela fjorton böcker. Stolt storasyster! Eller hur vi nu ska se på det hela…

Även om det var det första stället vi besökte, så var det sista kortet jag tog och jag var lite trött. Därav att det är lite snett och vint.

akademibokhandeln

 • Vi kom över havet av Julia Otsuka: Stod på min lista. Och på listan över vad jag önskade mig i födelsedagspresent. Så jag passade på nu när den var på rean och ser fram emot att läsa den.
 • Hokusai av Sandra Forty: En liten konstbok som jag köpte på impuls eftersom jag tycker om det jag har sett av Hokusai.
 • The Mammoth Book of Gorgeous Guys av Barbara Cardy (Red.): Jag skulle inte köpa den här. Men sedan bläddrade jag i den och insåg att en hel del fantastiska fotografier hade bidragit.
 • Ru av Kim Thuy: Jag har länge haft för avsikt att läsa något av denna författare, så det får bli att jag börjar med den här boken.
 • Mörka platser av Gillian Flynn: Att alla bokbloggare tycks älska Gillian Flynn har väl ingen missat, men nu är det min tur att ge henne en chans.
 • En fördämning mot Stilla Havet av Marguerite Duras: Sedan jag läste Älskaren har jag sagt att jag ska läsa mer av Duras. Då kan det kanske vara lämpligt att börja med boken där hon först behandlar sin tid i Indokina.
 • The Complete Illustrated Works of Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe var en stor favorit hos mig som barn och hans dikt Alone är en av mina favoritdikter någonsin. Den här kändes som om jag var tvungen att ha i hyllan, eftersom jag gått och grämt mig i åratal att jag missade att köpa en sådan här bok på rean för ett par år sedan.
 • The Complete Illustrated Works of Oscar Wilde: Jag har redan The Picture of Dorian Gray, hans noveller och några av hans pjäser, men långt ifrån alla. Den här utgåvan kändes som ett måste i min bokhylla.
 • I en människa av John Irving: En kompis till mig tipsade om den här för ett tag sedan och trodde att den skulle passa mig. Den är inte inköpt samtidigt som de övriga, eftersom jag inte såg den första vändan, men jag blev väldigt glad när jag såg den.
 • Female Erotic Photography av Reka Nyari: Jag tvekade om jag skulle köpa den här, men sedan googlade jag henne och tog mig en titt på hennes portfolio. Hon är fruktansvärt duktig och jag köper gärna fler fotoböcker av henne.

Adlibris

adlibris

 • Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri:
 • Nära hem av Alice Munro: Efter att ha läst Tiggarflickan insåg jag att jag måste ha mer av Alice Munro i min bokhylla. Vi börjar med den här.
 • Atlantissyndromet av Eoin Colfer: Nästsista delen i en serie jag har hållit på med sedan jag gick i mellanstadiet. Bättre sent än aldrig, eller hur?
 • Den nya människan av Boel Bermann: En av förra årets mest hypade böcker och jag är otroligt sugen på att läsa den.

Bokus

bokus

 • Naomi och Elys kyssförbudlista av Rachel Cohn och David Levithan: Jag beställde hem alla titlar de hade av David Levithan de hade. Den verkar rätt bra.
 • Jag, En av David Levithan: Jag har suktat efter den här sedan förra året. Tror nästan det kommer bli nästa bok jag läser.
 • Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan: Jag är lite nervös inför de här böckerna eftersom jag inte har läst något av Rachel Cohn tidigare. Men de verkar, som sagt, rätt bra.
 • En bit av mig fattas av David Levithan: Handlar om 9/11, om jag förstår saken rätt. Verkar väldigt bra.
 • Maleficiumtrilogin av Saskia Walker: Jag är väldigt sugen på den här trilogin, men jag tror att det kommer att bli bredvid-läsning. De får nog vänta tills jag har läst ut Les Misérables, men sedan är det deras tur.

Bokcentralen

Det här är precis den typen av reaköp jag skulle undvika: sådana böcker som jag vill läsa, men att jag vill läsa dem någon gång i framtiden och inte precis idag. Jag har inte något våldsamt sug efter dem.

bokcentralen

 • Rosa: Den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson: I höstas läste jag ju en genuskurs och då läste vi en artikel som Ambjörnsson hade skrivit, som var baserad på den här boken. Några av mina kurskamrater läste den här också och jag har blivit lite sugen.
 • Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov: Jag har varit sugen på den här i ett par år, men är inte i riktigt rätt sinnesstämning för att läsa den nu. Den kommer nog bli stående ett tag, är jag rädd.
 • Att förhandla med de döda av Margaret Atwood: Den första bok av Atwood som jag har i min hylla och den handlar om att skriva. Jag är väldigt nyfiken på hennes författarskap, så det ska bli spännande att läsa hennes tankar om skrivande.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Veckans skörd #56 Bokreaångest, bokreaångest är min arvedel

 1. Boklysten skriver:

  Skönt att se att det finns andra som också tappar besinningen helt!

 2. Freja skriver:

  Jag blir sugen på Poe, Wild och Rosa den farliga färgen av de du köpt. Men jag ska ju inte köpa mer nuu, jag ska ju beta av de böcker jag redan har…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har sagt mig själv att jag inte ska köpa mer på rean, men vi får se hur det går.

   Rosa tycker jag du ska försöka få tag i. Om den är hälften så bra som artikeln, så är den värd det.

 3. Lena skriver:

  Åh jösses. Det var inte dåligt många böcker du köpt 🙂

 4. Monika skriver:

  Skönt att se att det finns fler som jag 🙂 Köpte faktiskt också Irvings bok, förr läste jag allt av honom och sedan glömdes han bara bort.

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Skönt med någon som helt enkelt går loss ordentligt 🙂
  Ru – läs den pronto! Jag ringer mina bröder är väldigt bra. Och så var ju Den nya människan faktiskt bra.

 6. Kajsa skriver:

  Många bra böcker du hittade. Köpte en Rachel Cohn-bok. Började just läsa i den. Verkar ganska bra.

 7. Min ångest består närmare i att jag inte får det jag köpt. Sen kommer säkert den ändras till ångest över att ha köpt så mycket… 🙂

 8. Elisabeth skriver:

  Roliga böcker! Mästaren och Margarita är bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.