Veckans skörd #79

Det blir ett litet uppsamlingsinlägg för vad som har landat i min brevlåda medan jag var borta.

Recensionsexemplar

Under uppehållet har det trillat in lite recensionsexemplar. Först ut:

blod & stjärnstoft

Jag har ju redan recenserat den här och hoppas att jag lyckades få fram hur förtjust jag är i den här världen, och hur spännande jag tyckte att Blod & Stjärnstoft var. Tack, Bazar, för recensionsexemplar!

Näst ut var denna:

demonologi för nybörjare

Tack, Kalla kulor förlag! Jag läste ju ett par skräcknoveller av Caroline L. Jensen tidigare i år som gjorde mig nyfiken på hennes övriga författarskap. Demonologi för nybörjare låter exakt som den typ av bok jag skulle gilla med en Gud som har gått in i väggen, Beelzebub planerar uppror mot Satan och den enda som kan stoppa apokalypsen är en nittonårig kille.

Det går bra med köpstoppet… eller inte

Efter att ha avhållit mig ett tag, så halkade jag snett på nytt. Så nu får jag väl läsa hyllvärmare så att det står härliga till.

Första gången jag trillade dit var med den här:

night of cake & puppets

Efter att ha läst Blod & Stjärnstoft fick jag sådan separationsångest från den världen, att Night of Cake & Puppets bara slank in på läsplattan av bara farten. Jag kommer nog läsa den rätt så snart, vara bara tvungen att recensera boken först innan jag gav mig på novellen.

Ett besök på Myrorna ledde till ett ganska stort bokinköp, men det gick ju inte att motstå:

outlander

Vet ni vad de kostade? 15 kronor styck. Fyra inbundna böcker i riktigt bra skick för sextio spänn. Jag är så sjukt nöjd över att jag gick och kollade. Nu kan jag fortsätta frossa i tegelstenar som för ovanlighetens skull inte avskräcker mig.

Jag hittade även lite Stephen King:

11.22.63

Jag har varit nyfiken på 11.22.63 sedan den kom, och nu hittade jag den ju billigt.

Ytterligare en bok slank med:

Graveminder

Graveminder är, om jag inte minns fel, Melissa Marrs första bok för vuxna. Innan jag kom hem hade jag lite ågren över att det kanske var första delen i en serie, men den verkar vara fristående. Jag hoppas att det verkligen är så; vill inte börja på ytterligare en ny serie just nu.

Film

Jag har även beställt lite film:

dark shadows

Dark Shadows gick på TV4 samma dag som jag hade skrivit tentan, och fast jag direkt fastnade för den så var jag alldeles för trött för att se hela. Jag hittade den skapligt billigt och beställde hem den. Tim Burton, Johnny Depp och Helena Bonham Carter brukar vara en oslagbar kombination, men denna gång blev jag faktiskt lite besviken. Recension kommer om en vecka.

Jag hade även beställt Divergent, men den var slut i lager och har ännu inte kommit in. Hoppas den kommer snart, skulle vara kul att se den…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.