Vinter med Kulturkollo – #is, #kyla och #frost

Dag 3 – #is

ice

Den här dagens ord orsakade mig lite huvudbry. Men sedan hittade jag denna bok, Ice av Sarah Beth Durst, och tyckte att den lät lite intressant. Det är en retelling av sagan Östan om sol, västan om måne. Recensionerna är blandade och en del saker som folk skriver om den gör att jag inte tror att jag kommer läsa den. Men fint omslag har den, så det kan ju vara värt att bjuda på.

Dag 4 – #kyla

DSC_0122~2

Jag fick ju ett presentkort i julklapp på Akademibokhandeln. Igår trotsade jag kylan för ett besök till centrum och omsatte det till tre boktitlar. Två Augustprisvinnare och en romantisk debut. Innehållet avslöjas på lördag i vanlig ordning.

Dag 5 – #frost

Frost

Frost är en väldigt vacker kärlekssaga om Grace och Sam, som mycket väl kan vara två av de finaste karaktärer jag har läst om. Som barn blir Grace attackerad av vargar, men räddas av vargar. Många år senare möter hon Sam, som har en hemlighet. Om somrarna är han människa, men när kylan kommer förvandlas han till varg…

Det här var min första bekantskap med Maggie Stiefvater, som numera är en av mina favoritförfattare. Och det här gjorde mig bestämt sugen på att läsa om böckerna om Sam och Grace.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.