Böcker jag inte trodde jag skulle tycka om, men älskade (Dag 9 / 30 Days of Books)

Jag hoppas att Annikas blogg ska sluta dumma sig mot henne snart. I väntan på vår vanliga fredagsrutin, tycker jag att vi tar nästa dag i 30 Days of Books.

30 Days of Books

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving

Den första boken som jag kommer att tänka på är Kyssa sammet av Sarah Waters. I mitt lilla kompisgäng brukar det alltid vara så att jag inte tycker om de Waters böcker som de övriga älskar. Men inte i det här fallet. Jag blev snabbt medryckt i berättelsen om Nan som förälskar sig i music hall-artisten Kitty Butler och flyttar till London. Det är verkligen en bok om uppgång och fall och sedan uppgång igen. Fullständigt lysande.

En bok som jag nyligen hade den här upplevelsen med var Frost av Maggie Stiefvater. En flicka som förälskar sig i en pojke som råkar vara varg på vintern? Det lät inte som något för mig. Jag läste ett dussin negativa recensioner och trodde inte att den skulle vara något för mig. När jag väl läste den, så sträckläste jag den. Jag började på den på eftermiddagen och var klar med den till kvällen. Jag tyckte så mycket om den att jag faktiskt har beställt hem de två uppföljarna.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Böcker jag inte trodde jag skulle tycka om, men älskade (Dag 9 / 30 Days of Books)

  1. Pingback: 30 Days of Books -

  2. Nilmas Bokhylla skriver:

    Jag provade på ”Frost” men läste inte ut den, tyvärr :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.