5 frågor om boken jag läser just nu: The Color Purple

Hur många kapitel har du läst i boken?

Boken är inte indelad i kapitel, men jag har kommit mer än två tredjedelar genom den.

Vad var den första meningen boken?

You better not never tell nobody but God.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

Every time I conjure up a rock, I throw it.

Amen

Hur tycker du att boken verkar?

Den är inte helt lättläst. Boken är skriven både på dialekt och med felstavningar för att spegla att huvudpersonen togs ur skola när hon var rätt ung. Det tog ett tag i att komma in i det, men nu har jag verkligen fått upp flytet i läsning. Den är också lite tung på grund av ämnena den behandlar: övergrepp, misshandel, sexism, rasism. Men karaktärerna är så levande skildrade och realistiska, och boken så himla bra att jag knappt kan sluta när jag väl har börjat läsa.

Vilken händelse är din favorit hittills?

Många av de konversationer som Celie har med Sofia eller Shug Avery upplever jag som minnesvärda. Igår delade jag med mig av ett stycke när Sofia konfronterar Celie efter att hon har sagt åt sin styvson att slå henne. Den scenen i sin helhet är väldigt stark.

Annars är jag ett fan av hur Celies och Shugs relation har utvecklat sig. En favorithändelse därifrån är när Shug hjälper Celie hitta breven från sin syster.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.