8 fakta/vanor om mig

Annika utmanade mig i förra veckan att berätta 8 fakta/vanor om mig själv. Finns det något som är så svårt som att skriva om sig själv?

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

1. Skrivandet är min stora sanna kärlek. Jag har skrivit i stort sett varje dag sedan jag var elva år. Varför skriver jag? Jag vet inte, varför andas jag? Andning är en automatisk reflex och skrivandet är metaforiskt något liknande för mig. Jag har berättelser i huvudet som måste ut och jag skriver ned dem. Om jag ska må bra så måste jag skriva. Punkt slut.

2. Men psykologin är min älskarinna. Jag har velat bli psykolog sedan jag var tolv år. Jag har blivit tillfrågad många gånger vad det är som gör psykologin så intressant för mig. Det enklaste svaret är att hur våra beteenden fungerar är riktigt fascinerande. Hur komplex människans hjärna egentligen är är förtrollande. Det går inte att använda en och samma förklaringsmodell för alla människor, utan man måste se till individen och pröva sig fram. På så sätt kan man aldrig bli fullärd, utan man måste fortsätta att läsa in sig på ämnet.

3. Jag tycker glasögon är snyggt. Jag har haft glasögon sedan jag var nio år, men började inte använda dem ordentligt förrän jag var 14-15 då jag skämdes något så fruktansvärt. Idag blir jag alltid lika förvånad och smått förolämpad när folk frågar mig om jag inte borde skaffa linser. Jag älskar mina stora Osiris glasögon, så några planer på linser har jag inte. Så det så 😛

4. Jag pluggade Språk under gymnasiet. Min engelska är flytande, min spanska duger men är generande dålig med tanke på hur många år jag läste språket, mitt latin är grundläggande och mer inriktat på förståelse än att själv skriva meningar och min Mandarinkinesiska består av ett yttepyttigt ordförråd.

5. Jag lyssnar huvudsakligen på rockmusik. Ändå är faktumet att jag lyssnar på Lady Gaga det folk fokuserar på och blir jätteöverraskade när jag sitter och lyssnar på min övriga favoritmusik. Gaga är undantaget som bekräftar reglen. Favoritbanden är Stravaganzza, Slipknot, Queen, Tristania, Nightwish och The Pretty Reckless.

6. Jag dricker inte alkohol. Alltid lika kul att förklara för människor. Jag vill inte dricka alkohol. Känner inget behov av det. Kommer inte börja dricka inom en snar framtid. Förmodligen aldrig någonsin. Jag har inget emot att du dricker alkohol. Men om du tänker dricka dig så full att du förlorar alla hämningar, då ber jag dig hålla dig långt borta från mig.

7. Katter är min kryptonit. Om du vill få mig att komma av mig, visa en bild på en söt katt. Eller lägg en i famnen på mig och jag förlorar förmågan att tänka. Jag besöker varje dag communityt lolcats och I can haz cheeseburger. Mina facebookvänner är nog ibland trötta på mina förbannade lolcats.

8. Jag hatar tomater med en brinnande passion. Det är bland det vidrigaste som finns i min mening.

Jag utmanar: Lotten, Stockholmsflickan, Boktjuven och How hollow heart and full.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på 8 fakta/vanor om mig

 1. Jag har haft glasögon sedan jag var fyra ungefär. Innan jag fick dem var alla djur ”vovve” :p

 2. Monika skriver:

  Jag fick glasögon ungefär i samma ålder som du och precis som du började jag inte använda dem på riktigt förrän många år senare. Anledningen till att jag började använda dem var att alla kompisar plötsligt trodde att jag blivit högfärdig. Jag hälsade ju inte när jag mötte dem ute…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jo, det är ju lätt hänt när man inte kan urskilja detaljer XD Mina lärare påpekade för mig att anledningen till att jag hade huvudvärk jämt var förmodligen att jag satt och kisade hela tiden för att se.

 3. Jag har haft glasögon sedan jag var runt 5, ett par rosa var mina första :P.

 4. Annika skriver:

  Jag kan inte påstå att jag tycker att glasögon är snyggt, men däremot är de en livsnödvändighet. Jag måste verkligen ta mig i kragen och bege mig till en optiker snart eftersom jag ser fruktansvärt dåligt på långt håll. Dessutom spelar mitt brytningsfel mig många fler spratt än normalt. Planen är att jobbet ska betala, och det verkar som att jag kommer att få min vilja igenom 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det finns vissa glasögon som jag inte tycker är snygga och det är de ”diskreta” som alla väljer för att det inte ska synas att de har glasögon (det gör det och de är inte det minstra smickrande).
   Mitt brytningsfel gör mina ögon väldigt ljuskänsliga. Jag har svårt att se i starkt solljus, brukar få huvudvärk av det och ögonen gör helt enkelt ont. Så jag är en människa som har solglasögon på mig jämt 🙂

 5. Lotten skriver:

  Roligt att läsa! Blir imponerad av mandarinkinesiskan även om det var yttepytte!
  Och så har jag svarat i min blogg… (jag hade fått utmaningen av Monika och hade faktiskt tänkt skicka den vidare till dig men du hann före;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.