Agents of S.H.I.E.L.D., säsong 3

Kan innehålla spoilers för tidigare säsonger i serien och andra aspekter av Marvels filmuniversum.

Agents of S.H.I.E.L.D., säsong 3

Skapare: Maurissa Tancharoen, Jed Whedon, Joss Whedon
Skådespelare: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennett, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Adrianne Palicki, Nick Blood, Henri Simmons, Luke Mitchell
Produktionsår: 2015
Säsong: 3
Antal avsnitt: 22
Längd: 906 minuter

I efterdyningarna av slaget mot the Inhumans, har Terrigenkristaller läckt ut i havet. Detta har lett till en epidemi av människor med den genetiska potentialen som genomgått förändringen. Presidenten har därför startat upp ATCU, som ett svar mot detta hot. Agent Daisy Johnson och direktör Phil Coulson måste ligga steget före för att hinna rädda så många Inhumans som möjligt. Samtidigt tycks en tredje part vara ute för att döda dem. Grant Ward lurar också i skuggorna, ute efter hämnd. Och vad var det egentligen som hände med Jemma Simmons och den mystiska sten som slukade henne?

Alltså, jag tyckte att säsong 2 var bra. Riktigt bra. Men i säsong 3 har Agents of S.H.I.E.L.D. verkligen hittat rätt. Liksom i de tidigare säsongerna är det mycket som händer här, men det funkar. Allting faller organiskt på plats: från att Daisy Johnson (svårt att vänja sig vid att kalla Skye för det) ska bygga ett team av personer med krafter, till gråzonerna kring ATCU, till Hydra (även om det börjar bli lite trött med just den organisation) och hur Hydra och Inhumanlinjen vävs samman ytterligare. Här blir det mer metafysiskt och religiöst än det vetenskaplig fokus som var i säsong 2.

Den här serien styrka har alltid legat i dess karaktärer och relationerna mellan dem, och här fördjupas bara denna synpunkt ytterligare. De utvecklas, de kämpar, de tvivlar. Vi slits med i deras känslomässiga bergochdalbanor. De svåra val de tvingas göra. Powers Boothe gör sin debut som Hydraledaren Gideon Malick i denna säsong: en old school, aristokratiskt och ytterst intelligent antagonist. Även Brett Dalton får lov att flexa sina skådespelarmuskler här.

Den tredje säsongen av Agents of S.H.I.E.L.D. är fantastiskt bra: spännande, bra sammanhållen så att man sitter som på nålar ända fram till slutet.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra säsonger

Säsong 1 (recension från 2017recension från 2022)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3

Säsong 5

Säsong 6

Säsong 7

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.