Agents of S.H.I.E.L.D

agents of shield

Just nu följer jag bara två tv-serier helhjärtat: Agents of S.H.I.E.L.D och The Mentalist. Halvhjärtat följer jag också Elementary.

Det förvånar mig att jag inte har skrivit om Agents of S.H.I.E.L.D tidigare, eftersom det är min favorit bland dessa. Serien följer Coulson efter att han har återvänt från de döda och det nya team som han sätter ihop för att undersöka diverse märkliga fenomen.

Serien är skapad av Joss Whedon, som ligger bakom Buffy. Och det märks. Skye har Buffys humor och slänger sig med popkulturella referenser på samma vis; Simmons är Willow från de första säsongerna; Fitz är som en blandning mellan tidig och sen säsong-Xander och Ward är Angel när han var som tråkigast. Jag skulle vilja säga att Coulson har lite av Giles i sig, särskilt i det senaste avsnittet.

Nu låter det som om jag gnäller, men det gör jag inte. Även om karaktärerna är igenkännbara, så tycker jag väldigt mycket om Agents of S.H.I.E.L.D. Serien består av en bra blandning av action och humor, och nu börjar även karaktärerna bli varma i kläderna och få lite extra liv så att jag ärligt talat kan säga att jag har favoritkaraktärer (Fitz och Simmons).

Överlag tycker jag att serien är mer lyckad än jag hade väntat mig. Jag vet vad jag kommer göra torsdagar klockan nio framöver: bänka mig framför Agents of S.H.I.E.L.D.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Agents of S.H.I.E.L.D

  1. Nämen denna har jag missat, måste jag kolla upp =) tack för tipset!

  2. Maria skriver:

    Intressant. Visst har jag känt igen typen av humor från Whedons tidigare serier, men jag har inte slagit ihop SHIELD-karaktärerna med Buffy-karaktärerna sådär. Du har en poäng. Och Ward är skittråkig! 😉

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Ward ogillade jag starkt i de första avsnitten, där de gav honom så himla mycket utrymme, just därför att han verkligen är astrist. Mer May till folket om vi ska ha actionhjälten! Men jag tror även att Ward börjar ta sig nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.