Artemis Fowl and the Last Guardian av Eoin Colfer

Författare: Eoin Colfer
Serie: Artemis Fowl, #8
Förlag: Puffin (2013)
Antal sidor: 336 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus

Artemis Fowl och hans vänner ställs på nytt inför den makthungriga Opal Kobois mörka planer. Hennes senaste involverar att utrota mänskligheten och bli älvdrottning. Om hon lyckas, kommer andarna av sedan länge döda älvkrigare stiga från jorden, ta närmast tillgängliga kroppar i besittning och orsaka massförstörelse. Men vad händer om dessa närmast tillgängliga kroppar omfattar kråkor, hjortar, grävlingar eller två små nyfikna pojkar som heter Myles och Beckett Fowl? Ja, det är sant. Det kriminella underbarnet Artemis Fowls fyraåriga bröder kan vara involverade i utrotningen av mänsklighet. Kan Artemis och vännen Holly Short stoppa Opal i tid och förhindra världens undergång?

Serien om Artemis Fowl har jag följt sedan jag var tio, elva år, och kanske är det därför jag har dragit mig för att beställa hem Artemis Fowl and the Last Guardian. Jag vill helt enkelt inte att den relationen ska ta slut. Men till sist har jag tagit mig i kragen och fått det avslut jag har väntat över ett decennium på att få.

Ni vet hur filmtrilogier i allmänhet brukar sluta? Där alla handling är förlagd till de två första och filmskaparna sedan vräker på alla action till den avslutande delen? Det är lite så Artemis Fowl and the Last Guardian är. Från första till sista sidan sker det gott om spännande saker, finns ett naturligt driv som får mig att läsa vidare, samtidigt som jag inte är odelat förtjust.

Det finns saker jag saknar i Artemis Fowl and the Last Guardian. För det första får den mig inte att skratta lika mycket som de tidigare böckerna. Eoin Colfers skruvade humor har varit en av de största behållningarna med serien. För det andra får jag inte tillräckligt av vänskapen och relationerna karaktärerna emellan. För det tredje så känns det som om den tuggar igenom redan använt material. Har du läste en bok om Artemis Fowl så kommer du känna igen mallen även för denna.

Även om jag är glad över att ha läst Artemis Fowl and the Last Guardian, så hade jag önskat en starkare avslutning på en av mina favoritserier.

Andra böcker i serien

Artemis Fowl

Artemis Fowl: The Arctic Incident

Artemis Fowl: The Opal Deception

Artemis Fowl: The Lost Colony

Artemis Fowl: The Time Paradox (recension)

Artemis Fowl: The Atlantis Complex (recension)

Artemis Fowl and the Last Guardian

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Artemis Fowl and the Last Guardian av Eoin Colfer

  1. Lena skriver:

    Läste första boken i serien för jättelänge sedan, men sen blev det inte mer.

  2. Pingback: Månadsrapport: Juni 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.